’t Weer

Nee dit wordt geen blogpost over het weer in die zin maar over ’t weer als in schimmels.

De weersomstandigheden deze zomer zorgen namelijk voor ’t weer in shirtjes, handdoeken of lakens die gebroederlijk, nat en droog door elkaar, in de wasmand belanden om pas gesorteerd te worden voor ’t spul in de wasmachine gaat.

En dat weer, of spocht, zoals ’t ook genoemd wordt, veroorzaakt blijvende vlekken op uw goeie goed. Een oplossing is uw kledderige was eerst te drogen hangen.

Dat voelt wel heel errug tegennatuurlijk om gebruikte handdoeken of vaatdoekjes niet in de wasmand te deponeren maar eerst op te hangen om te drogen, het is wel de enige voorzorgsmaatregel

En geloof me, door scha en schande wijs geworden, ik heb al tenminste 2 shirts bedorven, gewoon omdat ‘k niet dacht dat temperaturen overdag van ongeveer 18 graden, broeierig genoeg zouden zijn om schimmels te kweken, zal ik weeršŸ˜Ž beter opletten.

4 thoughts on “’t Weer

 1. Ik heb dat eerst ophangen ook door schade en schande geleerd. En vergeet soms,die handdoeken van buiten te halen,als ik de wasmachine vul

 2. Sis Wilms schreef:

  “Het weer” werd vroeger door mijn moeder verwijderd door de spikkeltjes in te smeren met een papje van een poeder en water.
  Voor zover ik me weet te herinneren liet ze het een tijdje intrekken en spoelde het wasgoed goed uit.
  Dit poeder zat in een oud rond medicijndoosje met op het deksel een etiket met een zwarte doodskop. Wij mochten er als kinderen niet aankomen wan het zou heel giftig zijn.
  Het poeder bleek later oxaalzuur te zijn. Er werd in mijn laboratoriumtijd veel normaler mee omgegaan. Oxaalzuur is nog steeds vrij te verkrijgen en ik hoor geen berichten over rampen en slachtoffers. Ik denk dat dezelfde veiligheidsmaatregels als voor “wastablets” voldoende zijn.

 3. Sis schreef:

  P.S. Oude herinneringen komen in fragmenten en langzaam bovendrijven. Ik zie nu de film waarin mijn moeder een beetje van het poeder op het natte wasgoed strooide en het dan met de wijsvinger insmeerde. Een papje maken is dus zelfs niet nodig.

 4. Mariƫlle van Rooij schreef:

  Hmm wij hangen de natte handdoek altijd over de rand van de wasmand te drogen. Erg praktisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.