Wennen aan ….

De appie bij ons in de buurt is overgegaan op zelfscan. Dergelijke moderniteiten kon ik altijd vakkundig ontwijken 😉 maar dat gaat vanaf nu niet meer.

Vandaag bij het boodschappen doen was ik aan de beurt! Allereerst moest ik zo’n scan-apparaat bemachtigen, dat viel nog niet mee want….geen duidelijke gebruiksaanwijzing (al gesloopt door voorgangers die het ook niet meer wisten?) Ik probeerde zo’n apparaat uit de wand te plukken maar dagingnie. Gelukkig stond er naast me iemand die vaker met het bijltje hakte en zo keek ik vanuit de ooghoeken hoe de jongeman eerst z’n bonuskaart scande om vervolgens goed te kijken welke scanapparatenhouder een groen seintje gaf, het apparaat uit die houder stak hij op de winkelkar om zijn weg door de supermarkt te vervolgen.

Dat moest ik ook nog wel kunnen en met een air alsof ik nooit anders deed, scande ik de bonuskaart en wachtte op het groene lampje, het apparaat werd achteloos (ik moet me toch houding geven) in de houder op de kar gestoken en zo kon ik verder. Het bliepen van de boodschappen was niet echt moeilijk, dat kan een kind maar aangekomen bij de kassa werd het opnieuw lastig.

Met een keuze uit de knoppen: wilt u zelf scannen of gebruikte u het scanapparaat, wist ik de laatste in te toetsen, ja want heee ik had niet voor niets zoveel moeite gedaan! Met de boodschap op het schermpje was ‘k minder blij: “steek de scanner in de houder”
Ja maar in welke houder steek ik dat vermaledijde scanapparaatje nu weer? Nu moest ik bij de caissière (noem je dat nog steeds zo?) met de billen bloot, ik moest toch vragen van hoe en wat.
Het bleek dat vóór de zelfscankassa’s ook een apparatenhouder stond waar opnieuw de bonuskaart gescand moest worden en het apparaat teruggezet, dan pas stapt u naar de kassa om nogmaals de bonuskaart te scannen en dan maar ook vooral niet eerder kan u betalen.

Het schijnt sneller te gaan dan de traditionele kassa’s maar ik ben nog niet onverdeeld positief. En dan is dit systeem alweer achterhaald want inmiddels doet bliepen en betalen met de slimme foon z’n opgang.
Ben ik net gewend om de boodschappen zelf te scannen moet ik straks weer aan een nieuw systeem wennen.

Euh, het went nooit!

 

One thought on “Wennen aan ….

  1. Ka schreef:

    Edoch! Ik vind het zálig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.