Pas of te onpas

Eén van de dingen waar ik niet van beschuldigd kan worden is het kopen bij lingeriewinkels. Ik vind het niet leuk in een kleedhokje waar je je kont niet kan keren een beha te moeten passen. Het licht in die hokjes is vooral niet flatteus, de spiegels onder die tl-verlichting zijn genadeloos niets-verhullend en tot overmaat van ramp is daar die verkoopster die zonder enige gene het gordijntje opentrekt en daar sta je dan met ontbloot bovenlijf voor de hele goegemeente je ooit pronte pompoms in een beha te frutten.
Als je pech hebt staat zo’n muts luidop te verkondigen dat jouw voorgevel ook niet meer bij de jongste hoort, dat het vroegâh toch echt kwieker leek en dat je toch maar beter voor meer ondersteuning en liefst met maagband kan gaan om kwabbetjes weg te werken.

Alsof je dat zelf niet weet!

Om al die redenen koop ik een nieuwe beha meestal bij de hollandse eenheidsprijzen maatschappij amsterdam. Daar hebben ze geeneens pashokjes en de man of vrouw bij de kassa behandelt jouw beha alsof ’t de zoveelste halve rookworst is die ie vandaag moet afrekenen.

Thuis kan je dan op je gemak in slaap- of badkamer je nieuwe beha passen, een shirtje erover om nog beter enkele onvolkomenheden van het lijf te verhullen en mocht het gevaarte niet passen, dan ruil je um om voor net één maatje groter of kleiner. Nu zou ik ook via het wereldwijdeweb kunnen bestellen, natuurlijk maar ik vind dat gedoe, vooral als er iets niet past dan moet je alsnog op pad om het pakketje weer terug naar een afgiftepunt te brengen.

Ja dat vind ik een heel gedoe…. ben ik daarin de enige?

8 thoughts on “Pas of te onpas

 1. Rob Alberts schreef:

  Ik heb daar tot nu toe nog nooit problemen mee gehad.
  En in de toekomst verwacht ik daar ook geen gedoe mee.

  Al zeggen sommige leerlingen weleens dat ik boobies heb. Maar dat komt meer door mijn te dik zijn.

  Vrolijke groet,

 2. betjesonnetje schreef:

  Ja, dat snap je toch niet, dat mensen vrijwillig, voor hun plezier. naar zo’n lingeriewinkel gaan … Al krijg je daar wel betere adviezen dan bij de eenheidsprijzenwinkel. Alleen de manier waarop …

 3. joke van Kasteel schreef:

  Veel jaren er n beha gekocht. Tot ze mijn favoriete niet meer verkochten.
  Nu nog steeds niet zo’n zelfde soort gevonden. Erg jammer

  Outlook voor Android downloaden

  ________________________________

 4. Marie schreef:

  Ik heb juist fijne ervaringen bij de lingeriewinkel. Ze vragenaltijd keurig of ze binnen mogen komen. Bent u zover mevrouw… En als ze dat niet doen mag je daar gewoon watvan zeggen hoor.

  • M schreef:

   Helemaal mee eens. Ik ben nog altijd heel correct behandeld in een lingeriezaak. Het fijne van goed personeel is dat ze precies weten wat wel en niet lekker zal zitten als je een bh langer aan hebt. En als je een echt goede winkel hebt gevonden, waar ze weten welk model er lijkt op jouw favoriete oudere bh, dan blijf je terug komen al moet je er, zoals ik, een uur voor reizen. Ik heb dan ook nog nooit een miskoop gedaan.

 5. Ik ben er ook niet zo van, vooral niet dat zomaar binnenkomen. Overigens heb ik bij Hünkemöller wat dat betreft wel wat betere ervaringen; die kun je zelf bellen als je wilt dat ze komen én ze hebben ruime hokjes.

  Op zich vind ik de hulp wel fijn, omdat zij toch beter weten wat goed past en ‘hoe het hoort’, maar ik vind het ook vaak wel gedoe, dus meestal bestel ik 1 model online en ga ik eens in de 10 jaar eens zo’n winkel binnen. Overigens ook wel een beetje omdat die vaak veel duurder zijn dan wat ik anders koop..

  • Janne1950 schreef:

   Ik ben, wat b.h.’s betreft, net als jij! De enkele keer dat ik in een speciaalzaak geweest ben, werd ik op dezelfde manier behandeld als vroeger op de kleuterschool.
   Leve de h…….!

 6. Janne1950 schreef:

  Ik ben, wat b.h.’s betreft, net als jij! De enkele keer dat ik in een speciaalzaak geweest ben, werd ik op dezelfde manier behandeld als vroeger op de kleuterschool.
  Leve de h…….!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.