Flapp-drol mag niet meer fietsen 😎

Vanaf morgen mag u geen telefoon meer bedienen op de fiets. Het gaat, hoewel de volksmond spreekt van een app-verbod, over het verbod van alle gebruik van de mobiel tijdens het fietsen.

Dus ook geen telefoon aan het oor en zelfs niet gebruik maken van g.maps.

Ben ik al te kritisch als ‘k denk dat het voor de meeste fiets(st)ers al te moeilijk zal zijn om de smartphone in tas of broek/jaszak te laten zitten. Want waarom zou je opletten in ’t verkeer als medeverkeersdeelnemers jou liever niet ondersteboven jakkeren.

Als het gaat zoals ik denk dat ’t zal gaan, ben ik nogal negatief gestemd over het effect van de maatregel, er is vast te weinig capaciteit om effectief te handhaven.

5 thoughts on “Flapp-drol mag niet meer fietsen 😎

 1. Willem schreef:

  Voor mij verandert er weinig; als ik onderweg ben neem ik de telefoon sowieso niet op, ondanks dat ik een blauwe tand in de auto heb. Als ik ga fietsen zit dat ding in de fietstas en ik heb niet de intentie om ervoor te stoppen. Tijdens mijn werk zwierf ik door geheel Nederland en moest bereikbaar zijn, maar sinds mijn pensionering is die noodzaak verdwenen en zie ik wel wanneer ik opneem. Het is een erg handige draagbare telefooncel en meer waarde wens ik er ook niet aan te geven.

 2. Ik hoop,dat een aantal mensen de telefoon in de zak laten. Minder onoplettende tegenliggers helpt altijd.

  • Willem schreef:

   Het is onderhad een epidemie, of misschien is verslaving een beter woord. Gistermiddag moest ik even in het centrum zijn; ongeveer 1 km fietsen vanaf mijn huis, en passeer dan 2 verkeerslichten. Bij het eerste verkeerslicht komt een twintiger (schat ik), naast me staan; pakt zijn telefoon uit de zak en bekijkt het een en ander eraan, of erop. Na ca 500 m weer een verkeerslicht en tot mijn verbazing zie ik de jongeman hetzelfde nogmaals doen. Op mijn vraag of er wereldschokkende zaken gebeurd waren de afgelopen minuut, keek hij me onbegrijpend aan. Hij had niet eens door dat hij dwangmatig bezig was, gezien zijn antwoord “Dat doe jij toch ook, want je wilt toch weten wat er gebeurd”. Helaas voor hem, moest ik hem zeggen dat mijn telefoon nog thuis lag, waarschijnlijk ergens op tafel”
   Toen werd het licht groen en scheidden zich onze wegen. Het positieve eraan was dat hij het niet al fietsend deed.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het een goede wet en hoop dat het gaat helpen!

 4. Ikkelien schreef:

  Wij “praten” de dochters wel eens naar huis als ze tot ‘s avonds laat gewerkt hebben en op de fiets naar huis moeten. Ze bellen dan als ze vertrekken en we praten tot ze thuis zijn.
  Dit doen ze echter met de telefoon in de zak en oortjes in.
  Verder vind ik gebruik van de telefoon op de fiets overbodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.