Bankgiro-loterij

Het plan was om twee combikaarten te kopen om in ’t weekend, en naar Burgers Zoo en naar het Openluchtmuseum te kunnen gaan. Combikaarten zijn alleen aan de kassa te kopen, mevrouw Kniepertie, dus ik rekende al met een uitgave van € 73,00. Andere kortingsacties zijn niet geldig, dat is toch een behoorlijke uitgave voor twee attracties waar u ook nog eens rekening moet houden met parkeerkosten.

Aangekomen bij Burgers Zoo werd ik staande gehouden door Naomi van de bankgiroloterij. De actie van de dag (of week, ’t mag zelfs een maand zijn) was: 1 maand meedoen met de bankgiroloterij (in augustus) en ik kreeg een entreebewijs voor de Zoo graties. Ik sputterde tegen want de combikaart dan?

Dat was ingecalculeerd; bij deelname kreeg ‘k een VIP-kaart om daarmee graties zo’n 50 musea te bezoeken, ik hoefde daarvoor nog steeds maar 1 keer mee te doen met de loterij. Enne, we waren met z’n tweeën, de man en ik? Nou…., ik mocht ook 2 loten aanschaffen à €13,75 waarmee ik mee ging spelen. Dat leverde dan 2 entreekaarten en twee VIP-kaarten op.

Deze deal was vlot gesloten, de VIP-kaarten zijn tot en met 30 augustus geldig, ik meld me de 20 augustus af voor de trekking van september, de datum is zelfs al geagendeerd en zo kunnen we tijdens de vakantie graties, nou ja bijna dan, € 27,50 is nagenoeg geen geld, alle musea die we graag nog eens bezoeken, binnengaan.

’n Koopje, denk ik zo!

2 thoughts on “Bankgiro-loterij

 1. Janne1950 schreef:

  Bij (bijna) ieder museum waar ik kom staat iemand van die loterij met een aanbieding 😉 Omdat ik een museumjaarkaart heb, maak ik er nooit gebruik van.
  Mocht je in je vakantie nog tijd overhebben ga dan eens naar Museum Möhlman in Appingedam. Prachtig museum in een oude boerderij met een mooie vaste collectie en altijd schitterende wisseltentoonstellingen. Dit keer 14 bij 14 schilderijtjes van diverse kunstenaars. (Niet aangesloten bij stichting Museumjaarkaart, entree 6 euro)
  Ook de Zilverkamer in het stadje is de moeite waard!

  • Willem schreef:

   In de eerste helft van de jaren ’90 had ik een klus in de omgeving Veendam/Meeden en verbleef toen enige maanden in een hotel in Wildervank. De uitbaatster van het hotel raadde me toen aan om beslist het Veenkoloniaal museum in Veendam te bezoeken, toen ik haar vertelde een Zand-Drent te zijn en nauwelijks iets af wist van de veenkoloniale geschiedenis. Omdat ik tijdens de openingsuren van dat museum, geacht werd met mijn werk bezig te zijn, is het er nooit van gekomen. Nu ben ik gepensioneerd, maar het ie er tot nu toe nog steeds niet van gekomen. Zal me er toch eens op orienteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.