Temperatuurval

Dat viel nog vies tegen gistermiddag. ’s Ochtends was de temperatuur lekker, zo lekker dat ik zonder vest of jasje op de fiets stapte om naar kantoor te fietsen, ’s middags daarentegen….

Het gezegde: “het scheelt wel een jas” was helemaal van toepassing.

Ondanks een flinke bries tegen en dus steviger trappen, ik gebruikte de eco-stand van m’n e-bike om toch tenminste het gevoel te hebben heel sportief lichamelijk bezig te zijn, was ‘k toen ik thuiskwam verkleumd tot op het bot.
Gelukkig kon ‘k me direct omkleden en in een iets warmer kloffie dan het dunne zomerjurkje wat ik overdag droeg, me warmen aan een flinke mok koffie.

Natuurlijk was het wel ongeveer voorspeld dat de temperatuur zo’n smak naar beneden zou maken maar wie hecht er tegenwoordig nog geloof aan de voorspellingen van weerprofeten? Zeker gezien alle weeralarmen die we de afgelopen maanden hadden, is het niet vreemd dat de geloofwaardigheid van het KNMI en zijn medewerkers tot het nulpunt is gedaald.

Nou zo koud als de geloofwaardigheid was het gisteren nog niet maar de gevoelstemperatuur had van mij best 10 graden hoger mogen liggen.

En vanochtend maar ook op de terugweg naar huis, droeg ik gewoon weer een jas.

 

 

 

2 thoughts on “Temperatuurval

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik was gisterochtend bij het hardlopen ook te luchtig gekleed ontdekte ik te laat. Het is best lastig met die temperatuurschommelingen om de juiste kleding te vinden.

  2. Willem schreef:

    In het midden van het land, -waartoe ik mijn woonplaats vind behoren, al plaatst een westerlijng die bij voorkeur in het oosten des lands-,was de temperatuursval aanmerkelijk kleiner dan kennelijk in het noorden het geval was. Of je bent van nature een koukleum, dat is de andere mogelijkheid. Ik heb eergisteravond in ieder geval nog tussen ca 9.30 uur en 11 uur lekker in de koelte een fietstochtje gemaakt van tegen de dertig kilometer en het na de eerste kilometer geen moment koud gehad. Toch was ik slechts gekleed in een fietsshirt met korte mouw en een (korte) fietsbroek en blote voeten in sandalen. Maar zolang ik in beweging ben, heb ik het ook zelden koud.
    Nog even over de door jou gebruikte term ‘weersvoorspelling’. Ik wil niet mierenneukerig overkomen, maar geen enkele weerman of -vrouw zal zeggen dat het weer voorspeld wordt. Ze gebruiken allemaal consequent de term ‘weersverwachting’. Dus blind varen op wat een weerman of -vrouw zegt is, volgens voormalig weerman Jan Versteegt, niet erg verstandig, al kun je er wel een wijze les uit trekken, nu je het toch gedaan hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.