Vaatdoekjes licht of donker

Ik gebruik nog altijd ouwerwetse badstofkatoenen vaatdoeken, deze kan ik fijn wringen en de huid van mijn handen raakt niet geïrriteerd zoals wel gebeurt met microvezeldoeken of die vieze gele huishouddoekjes. Verschrikkelijk vind ik ’t die dingen in de handen te moeten hebben.

Normaal gesproken gaat er dagelijks minimaal één in de was en da’s niet alleen omdat de vereniging van huisvrouwen dat adviseert, da’s meer omdat die doekjes nogal ruiken, om niet te zeggen stinken, na één dag gebruik. Die nattehondengeur onder de neus is niet fijn als je een broodje smeert of de sla wast. (en nee, ik droog de sla niet met datzelfde doekje)
Nu had ‘k onlangs een aantal nieuwe doekjes aangeschaft maar die zijn alweer bij de vodden beland ook, niet omdat ze kapot gewrongen waren, nee dat niet.

Deze doekjes kocht ik omdat het kleurtje zo leuk bij de keuken paste, hoe gek moet je zijn 😉 ? Maar precies vanwege de verfstoffen meurden deze doekjes nog sneller dan de gewone wit/grijs gestreepte. Eén keer een aanrecht ermee afdoen en zo’n stinkend geval mocht in de was. Ook vond ‘k ze minder goed te wringen. En zelfs in gebruik als droge doek bij het afdoen van de inductieplaat bleef de plaat streperig omdat die doekjes niet fijn opnamen.

Ik heb ’t gegoogeld en zo kwam ‘k ergens tegen dat de gebruikte verfstoffen, vooral donkere kleuren, het absorptievermogen van katoen doen afnemen. Voor mij dus in ’t vervolg geen door en door gekleurde vaatdoekjes en zelfs geen gekleurde droogdoeken meer, ik hou het bij lichte kleuren.

En zo ku’j zelfs een hele blogpost vullen over, nota bene, vaatdoekjes!

 

 

 

 

One thought on “Vaatdoekjes licht of donker

  1. Sis Wilms schreef:

    Om de meurgeur (veroorzaakt door bacteriezweet) te laten verdwijnen leg je de doekjes na uitspoelen en wringen twee minuten op hoogste stand in de magnetron. Haal ze er niet met je blote handen uit want ze zijn dan gloeiend heet , maar wel weer helemaal steriel en fris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.