Huishoudhulp

‘Pap, ik lees dat er een hittegolf dreigt aan te komen, wil jij bij mij thuis roosters, zonwering en ramen potdicht doen?’

Tja omdat ’t wicht zelf op vakantie is ben je als ouder wel verplicht om aan zo’n dwingend verzoek per appje gehoor te geven, we zijn niet te goed om dat te doen en daarom fietsten we vanmiddag langs d’r woning en deden zoals verzocht.

De woning van ’t wicht is zodanig goed geïsoleerd dat de warmte heel goed naar binnen kan en daar dan ook blijft hangen. En, eerlijk is eerlijk slapen bij een binnentemperatuur van 26 graden is niet echt een pretje. Vooral niet als je a.s. donderdag na een vakantie waarin je ook niet al te best kon slapen vanwege middernachtzon, ze zit in Lapland, terugkomt.

Zo waren we vandaag hulpje van dochter!

One thought on “Huishoudhulp

  1. Willem schreef:

    Heerlijk toch, vakantie in een gebied waar de zon niet ondergaat. Een jaar of vijf geleden heb ik met zoonlief ook enige weken vertoeft in die streek, nadat we de Noordkaap bezocht hadden. Ik was onder de indruk van de natuur, behalve van dat kleine vliegende gespuis, maar dat was weer kaasje voor de vele zwaluwen die op dat voormalige vliegveld, – omgebouwd tot vakantieoord met ‘originele details-, hun zomerverblijf hadden gevonden.
    Eerlijkheidshalve ik had meer last van de hoge nachttemperatuur dan van het feit dat de zon niet onderging, en ik ben nog wel een nachtmens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.