Loser

Waar komt die vreemde gewoonte vandaan om links afslaand de binnenbocht te nemen?
Ik zie het fietsers, bromfietsers maar ook automobilisten doen. Jawel, ik weet ook wel dat dat stoer staat, dat u net even sneller dat bochtje kan draaien en dat is in een 24uurs economie waarin tijd geld is toch gauw verdiend.
Of is ’t stoer om u ook een beetje Max(ie) te voelen?

Het scheelde een haar of ‘k had vorige week een tegenligger op de motorkap, ik moest rechtsafslaand een voorrangsweg op willen draaiend, wachten op een paar fietsende kinderen die rechtdoor wilden oversteken. Vanuit de straat die ik in wilde kwam een automobilist die (linksaf dus) rakelings voor die kinderen langs scheurde om vervolgens boven op de rem te moeten omdat niet alleen ik in de weg stond maar ook nog een geparkeerde auto.

Zwaar gefrustreerd dat ik precies daar stond waar hij wilde rijden, kreeg ik niet alleen een boze blik toegeworpen, he flipped me the bird!

 

2 thoughts on “Loser

  1. Janne1950 schreef:

    Mijn buurvrouw werd jaren geleden al eens aangereden door een ‘binnenbochter’. Ik ben voorstander van een doorgetrokken streep in iedere bocht 😉
    Moest even googlen om de te zien wat de bestuurder jou aandeed 😂

  2. Willem schreef:

    Automobilisten die dergelijk gedrag vertonen zijn vaak overmoedige, veelal jeugdige dwazen die denken dat de hele wereld om hen draait. Bovendien hebben ze een geheugenprobleem, want het nemen van een correcte bocht hebben ze tijdens rijles zeker moeten leren, evenals de verkeers- en gedragsregels op de weg. En ze hebben ook nog niet het besef dat de afstanden in NL te klein zijn om enorme tijdwinsten te halen door te jakkeren.
    Heb onlangs nog gelezen dat de meeste autobezitters vallen in de leeftijdsgroep van 50 – 75 jaar, maar dat de meeste ongevallen vallen in de leeftijdsgroep 18 – 35 jaar. Het argument van ‘de jeugdigen rijden voor hun werk meer dan de ouderen, is op zijn minst bedenkelijk, om niet te zeggen ‘klinkklare kolder’, want onder de 50 tot 75-jarigen is er ook nog een zeer groot deel actief op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.