Overdreven alarmering

Ik snap dat het KNMI zegt dat zij als overheidsinstituut de veiligheidstaak hebben om te waarschuwen voor weersextremiteiten, maar toch!

Want eerlijk wat betekent het helemaal als ’t instituut code geel afgeeft? Volgens hun eigen site betekent dat niet meer dan ‘wees alert’ bij code oranje is het ‘wees voorbereid’ en code rood betekent dat het KNMI adviseert ‘onderneem actie’.

Het komt nogal overdreven en knullig over als ‘ze van het weer’ voor het hele land code geel afgeven omdat er een bui dreigt. Daarmee geeft men m.i. alleen maar aan dat het beter is om het wasgoed niet buitenhangend te laten drogen en bij code rood zou u het wasgoed zeker binnen moeten halen, of zou het dan verstandiger zijn om zandzakken te vullen en waterschotten in de deuren te zetten! Dan onderneemt u de juiste actie.
Of niet natuurlijk want waar die wolk breekt is niet exact te voorspellen.

Na een wekenlange droogte zou het voor het KNMI misschien wel slim zijn om in samenspraak met de verkeersinformatie te melden dat (snel)wegen spekglad kunnen zijn vanwege olie of rubber op de wegen na een lange periode van droogte, dat rubber is mij ooit eens bijna fataal geworden maar de hysterie die het KNMI tentoonspreidt bij alle mogelijke weersomstandigheden lijkt op paniekzaaien en dat zou wel het laatste zijn wat een overheidsinstituut zou moeten doen.

 

2 thoughts on “Overdreven alarmering

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik vrees dat er een soort inflatie optreedt doordat ze zo vaak zo’n code afroepen. Bij code geel haal ik nu al mijn schouders op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.