Nadelen van ’t voorjaar

’t Voorjaar kent wel enkele nadelen. Oh ja? jawel.

Nadeel 1, daar zijn tabletjes voor 🙂
Hooikoorts, daar ben ‘k altijd vroeg bij, soms in februari al! Dan laten wilgenkatjes m’n ogen tranen, als het tenminste zonnig en droog is. Berkenpollen en andere pollen uit de bossen zorgen ook voor stevige niesbuien en tranende ogen. Blij toe dat ‘k in een stad woon en niet in de bossen. Verder helpen antihistaminetabletjes om de gevolgen onder controle te houden.

Nadeel 2, dat wordt lastiger
En dan ’t moment dat de populieren hun, ja wat zijn ‘t, zaden?, nee geen zaden ’t zijn meer bladomhulsels, van die kleverige zooi laten vallen. Gek gezegd maar daar reageer ‘k nog meer allergisch op. Deze allergie uit zich in niet zozeer in tranende ogen en een loopneus maar vooral in ’t schelden op alles en iedereen die binnenkomt zonder de voeten te vegen. Schoenen uit: veel beter!
Die zaden plakken onder de schoenen en hebben vooral de neiging om binnenshuis los te laten en krijg dan die zooi maar ’s weer van je vloer en wat te denken van die kleverige peulen op terrasstoelen, voor je ’t weet heb je op je witte broek, natuurlijk precies in ’t volle zicht, zo’n mega plakvlek. De kledingstukken die ‘k weg kon doen vanwege de groene vegen zijn niet meer te tellen., Op de vloer heb ‘k het nog makkelijk met plavuizen en laminaat, je zal tapijt hebben zeg, en hoe vaak je ook terras en tuinpad veegt, je krijgt ze binnen. Gelukkig staat er heden ten dage nog maar één populier in de buurt, bij wat eens was is dit al een zaligheid.

En al probeer ‘k alle vlekken zo ‘groen’ mogelijk te verwijderen, deze plakzooi moet met hardvochtiger materiaal bewerkt worden, de ‘agressieve’ vetoplosser van wibra of liedl is de enige manier.

Er zullen vast menschen zijn die nog meer nadelen weten te vinden, ik ben niet één van die menschen,
Ik tel mijn zegeningen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.