Bespaar-idee

Zo maar ongeveer € 35,00 bespaard!

Ik moet bekennen al aan mijn tweede e-bike te zijn begonnen. Dat kwam zo: de eerste die ‘k in 2016 kocht had problemen met de lasnaden in het frame. Daar kwamen haarscheurtjes in die langzamerhand tot grote scheuren uitgroeiden waarna zo’n fiets zomaar kan instorten en voor de fietsster is dat rete-gevaarlijk!
Een half jaar geleden werd er kosteloos want fabricagefout een nieuw frame gemonteerd, tot zover alles prima, denkt u?

Niet geheel en al. Sinds die montage stond ik iedere 14 dagen wel eens bij de fietsenmaker, dan mankeerde dit, dan mankeerde er iets anders. Dat werd ook telkens netjes opgelost tot de laatste keer. Ik heb geen idee wat er precies loos was maar ik kon ineens niet meer iedere versnelling gebruiken, in sommige versnellingen deed de trapas helemaal niets meer, in andere was het wel goed fietsen. Voor mij het sein om de fiets in te ruilen. Jammer want ik ben nog steeds van mening dat een fiets van 3 jaar oud nog lang niet rijp is voor de sloop maar ik was ’t vertrouwen kwijt, de inruilprijs was heel redelijk en nu heb ‘k dus alweer een nieuwe fiets.

Op voorgaande fietsen had ik altijd een mand voorop en dat wilde ik op deze fiets ook weer graag. Helaas, de stuurpen van de nieuwe fiets is niet geschikt voor standaard manden, want een veel te grote diameter. Het moest daarom een mand worden die aan het stuur bevestigd werd.

Hmmmmm, ik zag diverse manden om aan ’t stuur te haken in prijzen variërend van 25 tot 55 euro’s.  En ‘k zag enkele manden met riempjes, natuurlijk zijn die niet precies bedoeld om aan een stuur te hangen maar die riempjes brachten me wel op een idee!

Drie tiewraps deden de truuk! De oude mand bevestigd op de nieuwe fiets!
Af en toe de bandjes vervangen is wel een goed idee en al te zware boodschappen kunnen ook niet in de mand, daar heb ‘k fietstassen voor.

 

3 thoughts on “Bespaar-idee

 1. Rob Alberts schreef:

  Vreemd dat je zoveel tegenslag met jouw fiets hebt gehad.

  Ik wens jou veel fietsplezier met je nieuwe fiets.

  Vrolijke groet,

 2. Jij ook al mankementen met je e-bike.Mijn man was bijna wekelijks bij de fietsenmaker. Na eerst reparaties, later toch een nieuw frame en accu is de fiets nu goed. Prima service voor een “maandag-fiets”.

 3. Willem schreef:

  Sinds ruim 3 jaar het ik ook een e-bike en met het rijwielgedeelte geen problemen. Wat me wel mateloos stoorde was dat na iets meer dan 2 jaar de batterij de geest gaf. Ik was van mening dat een batterij van over de €500 langer mee moest kunnen dat 2 jaar, Maar de fabrikant beriep zich op de garantietermijn. Als tegemoetkoming kon ik tegen gereduceerde prijs een nieuwe accu krijgen, maar het was altijd nog €350. Voor mij was het geen reclame voor de fietsenfabriek uit Dieren.
  Later las ik in een test over e-bikes dat fabrikanten de neiging hadden om ‘oude’ batterijen op hun fietsen te zetten. Waar of niet waar, maar het klopte in mijn geval wel. Aan de hand van de serienummers heb ik kunnen achterhalen dat mijn batterij al twee jaar oud was toen ik de fiets kocht.
  Op zo’n moment voel je je bekocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.