Huisarts shoppen

Ik kom niet te veel bij mijn huisarts, ik heb geen vertrouwensband met haar, de praktijk lijkt een doorgangshuis van artsen, assistenten en praktijkverpleegkundigen. Als ‘k drie keer in een jaar bij de huisarts moet zijn, zie ‘k drie verschillende gezichten.

En als ‘k een keer bij, op papier, mijn eigen arts zit vind ‘k het kwalijker nog dat ze gaat googelen waar je bij zit. Ik googel dus zelf wel en als ‘k haar al eens spreek vertel ik dat ‘k dat deed. Hoeft zij het niet meer in mijn bijzijn op te zoeken. Niet zo gek dat je weinig vertrouwen hebt, toch?

Onlangs kwam ik een huisarts tegen die haar opleiding bij mijn huisartsenpraktijk had gehad. Omdat ik haar herkende van haar opleidingsplaats kwamen we te spreken over haar opleider destijds en mijn tegenwoordige arts, voor alle duidelijkheid: dat zijn twee verschillende personen.

Ik vroeg haar of zij nog patiënten aannam en zo kwamen we te spreken het verschil tussen de beide artsen. Haar opmerking: “Als je hem gewend was is de omschakeling naar haar heel lastig” sprak in die zin boekdelen.

Inderdaad, als ‘k ‘honderd’ jaar geleden belde omdat al mijn kiezen in de mond rabbelden (de hele kaak pijnlijk was) vanwege een bijholte-ontsteking hoefde ‘k geeneens langs te komen, een kuurtje werd prompt uitgeschreven. Nu weet ‘k wel dat al te veel antibiotica vooral verkeerd is maar die arts vertrouwde mij dat ‘k geen misbruik maakte van de gelegenheden en ik vertrouwde hem.
Bij m’n huidige arts moet ‘k eerst drie weken aanmodderen voor ‘k überhaupt aan de beurt ben om langs te komen en dan vindt zij nog steeds dat ‘k eerst maar een week of twee flink moet stomen. En als het dan na drie weken nog niet over is krijg ‘k misschien iets voorgeschreven.
Gelukkig zijn broomhexinehydrochloride-tabletjes vrij verkrijgbaar, tegenwoordig. Volgens de bijsluiter is dat spul uitsluitend voor een vastzittende hoest maar het lost ook het slijm in de holten op. Voor de leek: de merknaam is Bi-solvon

Eigenlijk moet ik zo stilletjesaan op zoek naar een andere huisarts, liefst iemand waarmee ik het goed kan vinden en met een praktijk in de buurt. ’t Wordt tijd!

 

 

 

 

4 thoughts on “Huisarts shoppen

  1. Ik ben nu wel heel benieuwd… ik heb ook jaarlijks terugkerende bijhoiteontsteking. Die pilletjes slik je en dan heb je er minder last van?

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Oh heel herkenbaar helaas. Een goede huisarts is goud waard, maar niet makkelijk te vinden. Ik heb mijn huidige arts gevonden via zorgkaart.nl en gekeken naar de beoordelingen daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.