Sportieve balans

Vanochtend nog gaf ik in een reactie aan dat ‘k een broertje dood heb aan sporten!

Dat was al vanaf de basisschool, toen nog lagere school geheten. Gewoon op het plein tikkertje spelen, bokspringen, touwtje springen enzovoort was leuk maar vanaf het moment dat er een leerkracht, en zeker zo’n vakleerkracht, ging vertellen wat we moesten doen, sloegen mijn spieren op slot en deed ik niet mee.

De gymlessen op Havo en MEAO wist ik te ontlopen, niet door 4 weken per maand ongesteld te zijn, ‘k wist heus wel dat docenten daar niet intrapten, maar door te faken dat ik rugpijn had. Het werd zo gek dat, wanneer ik eens wel meedeed de docent me waarschuwde dat ik moest stoppen als ‘k last van de rug kreeg. Hoe gek wil je ’t hebben?

Jinxen bestond toen nog niet maar op latere leeftijd, zo’n 12 jaar geleden, kreeg ik werkelijk rugpijn vanwege slijtage en ‘k weet wel heel zeker dat de oorzaak niet in de gymlessen lag šŸ˜‰

Sinds een jaar doe ik nu aan yoga en ik merk dat m’n rugpijn minder erg is geworden, ik gebruik zelfs vrijwel geen pijnstillers meer, hoe fijn is dat?
Sterker nog, ik blogde ooit wel eens dat ‘k zo blij was met een bad omdat ‘k fijn op de rand kon zitten m’n voeten af te drogen, nu doe ‘k dat weer gewoon staand zonder problemen.

Ha, ik raak niet alleen van stramme spieren af, ik ben ook steeds meer in balans!

Dat gun ‘k iedereen en daarom, en ik heb Caroline gevraagd of ‘k deze les mocht linken, hierbij een yogales zoals ik ze ook krijg.

NamastƩ

One thought on “Sportieve balans

  1. Iedere ochtend doe ik oefeningen(yoga) ook voor mijn rug. Mij helpt het ook. En Ć©Ć©n keer per week stoelyoga voor ouderen.Gewoon heerlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.