Regelnederlander

Onze buurt staat niet bekend als eentje waar de burgemeester graag zou willen wonen, zeg ‘k wel eens. Voor de crisis zo rond 2010 in alle hevigheid losbarstte waren er plannen om ook in onze wijkaan ‘stadsvernieuwing’ te doen maar door alle bezuinigingen tijdens deze financiële crisis bleef dat er bij. Ik blogde er destijds wel eens over dat het groenonderhoud te wensen overliet, dat na een winter er zo lang bekladde plekken in de straten aangewezen waren die uitgestukt moesten worden dat er opnieuw twee winters overheen gingen voor men eindelijk her en der de gaten opvulde met asfalt en dat ander onderhoud ook op de lange baan werd geschoven.

Vorig jaar begon men vanuit het stadhuis voorzichtig met plannen om als eerste onze wijk op te knappen en het ziet er naar uit dat deze plannen niet in de ijskast terecht komen maar dat er daadwerkelijk iets staat te gebeuren.

En waar ‘k drie jaar geleden nog met de gemeente(ambtenaren) in de clinch lag vanwege de verloedering, ben ‘k vorig jaar gevraagd en begonnen in het bestuur van het wijkcentrum om van daaruit de ambtelijke plannen in de wijk te helpen promoten.

De beste stuurlui staan aan wal, wordt gezegd maar alleen maar klagen helpt niet, we zullen in de wijk zelf met oplossingen moeten komen! en hoewel ik niets heb met zogenaamde regelnederlanders vind ik het wel leuk om betrokken te zijn bij het opknappen van de buurt.

 

2 thoughts on “Regelnederlander

  1. Henske schreef:

    Goed werk, weet ik uit ervaring!

  2. Janne1950 schreef:

    Goed van je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.