Niet omdat het zo koud is

Dat ‘k weer begonnen ben te bloggen, daarvan wist de familie niets d.w.z. de jeugd weet dat nog niet, ten dele dan toch want zopas vertelde ‘k snel even een blogje te gaan tikken waar dochter bij zat.

Dochter: ‘Blog je weer? Onder je eigen naam? Diezelfde naam van vroegâh?

Ik: ‘Euh, ja, ik heb alle oudere blogposts verwijderd en heb deze blog nieuw leven ingeblazen

Dochter: ‘Ow maar dan staat jouw recept voor bonensoep er niet meer op?

Ik: ‘Nope, ik heb alles weggegooid.’

Dochter: ‘Maar hoe moet ik dan vanaf nu bonensoep maken, ik gebruikte altijd de link naar jouw blog die je mij ooit eens stuurde. Dat was een heerlijke bonensoep behalve dat er wel bonen in hoorden, dat was je even vergeten te vermelden 😉

Daarom alleen en vooral niet omdat het zo’n winterse dag is waarop je een heuse bonensoep wilt eten, het recept voor een vegan bonensoep:

Je hebt nodig:

50 gram sojabrokjes (de fijne soort), 10 minuutjes geweekt in heet water

1 flinke ui, gesnipperd

1 stevige preistok, fijngesneden

2 tenen knoflook, gesnipperd

een kwart knolselderij, in blokjes

250 gram gare bonen (‘k had knipoog zwartoogboontjes)

1 à 2 eetlepels zelfgemaakte bouillon of vier bouillonblokjes

een flinke scheut olie

75 gram rijst

Verhit een stevige pan op hoog vuur en giet de olie erbij (‘k gebruikte raapzaadolie), fruit de ui, knoflook en prei tot alles glazig maar vooral niet zwart ziet, giet er dan een liter heet water bij en voeg de bouillon(blokjes) toe. Als de soep kookt voeg je de blokjes knolselderij, de rijst en de sojabrokjes toe. Breng alles nog eens aan de kook, voeg dan de boontjes erbij en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Het recept voor m’n eigengemaakte bouillon zal ‘k binnenkort wel eens weer posten en in deze bereidingswijze worden de boontjes uit het ingrediëntenlijstje wel vermeld!

Eet smakelijk

 

2 thoughts on “Niet omdat het zo koud is

  1. petra1945 schreef:

    Bedoel je VIER bouillonblokjes als tegenhanger van 1 of 2 eetlepels gewone bouillon???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.