Een mensch is nooit te oud

Soms is het zo verdraaid moeilijk om de juiste keuze te maken!

Zoals vorige week, ik wilde een recept maken waarin komkommer een toch wel essentieel onderdeel van het gerecht zou zijn en heel toevallig stonden we toch in de supermarkt dus die komkommer moest het probleem niet zijn.

Die komkommer was ook niet het probleem, het echte probleem was de plastic verpakking waarin de komkommers gestoken waren en als ‘k het kan voorkomen, dan vermijd ik dergelijke onzinnige plastic verpakkingen. Komkommers worden echt niet beter van het zweten in zo’n plastieken condoom. De gewone komkommer liet ik gerust links liggen, ik zocht wel naar de biokomkommers, helaas ook die komkommers werden verpakt verkocht, in bioplastic, dat dan nog wel.
Mocht je nu denken dat bioplastics beter zijn voor het milieu…. NEE.

Plastic is plastic, het enige voordeel van bioplastic is dat het spul gemaakt is uit hernieuwbare bronnen en niet oil based. Verder maakt het geen ruk uit, bioplastic vergaat ook niet zomaar en het spul is ook niet gemakkelijk te composteren.

Ik kocht de biokomkommer in z’n bioplastiek jasje maar ik voel me bekocht. ’t Was dat de tijd me ontbrak om naar een ongeklede komkommer op zoek te gaan en ik dacht, simpele ziel die ik d’r ben er beter aan te doen de biovariant te kopen.

Het enige voordeel: dat ik weer een boel heb bijgeleerd!

Ach, een mensch is nooit te oud om te leren.

 

2 thoughts on “Een mensch is nooit te oud

  1. Willem schreef:

    Ik geef het meteen toe, ik kom zelden in een supermarkt en als ik al in zo’n grutterij beland, dan doe ik mijn uiterste best er zo snel mogelijk doorheen te gaan. Of wel ik ga bewust op zoek naar hetgeen ik nodig heb. Vanmiddag was het zo’n moment dat ik in een grutterij belandde en zag ook tot mijn verbazing en verbijstering, dat de komkommers verpakt waren in een stuk krimpfolie. Welke mafkees heeft in vredesnaam bedacht dat de schil van een komkommer onvoldoende weerstand biedt tegen de normale invloeden van buitenaf. Zo’n ingepakte komkommer stond voor mij even symbool voor de alom heersende neiging om de samenleving te kunnen beheersen.
    Verbaasd was ik ook over het feit dat er een roestvast stalen buis, met op regelmatige afstanden een uitblaasopening, midden over de uitstalling van groente en fruit liep. Uit de genoemde openingen kwam een wolkje waterdamp. Duidelijk bedoeld om de uitgestalde waar ‘fris’ te laten ogen. De paprika’s, tomaten, aubergines en een keur aan ander groente en fruit wentelde zich wellustig in de nevel, behalve de komkommers, die keken treurig door het kunststof laagje naar al die verfrissing.
    Toch had ik enige twijfel bij dit alles. De verkoop moet toch wel heel slecht lopen wil je zulke relatief dure installaties installeren om de boel ooglijk te houden. Ik heb in ieder geval besloten om die blauwe grutter maar te mijden. Nou kan ik dat gemakkelijk zeggen, want op loopafstand van elkaar zit er ook nog een gele en oranje grutterij. En enige honderden meters verderop zit ook nog een filiaal van een Duitse super.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Heeft dat plastic toch niet ook een functie? Namelijk om ervoor te zorgen dat de komkommer langer goed blijft?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.