Evolutie van kookkunsten

Als klein jongetje wilde Knieperzoon kok worden, da’s er niet van gekomen en da’s jammer.
Hij is afgehaakt omdat ie geen zin had avond aan avond grote massa’s mensen te voederen, eten te moeten koken. Koken doe je niet in bulk, vindt ie. Voor hem is koken een hobby waar hij veel plezier aan beleeft.

En dat ie het leuk vindt, laat ie ook merken. Geregeld worden vrienden en familieleden getrakteerd op een etentje, door hemzelf bereidt.
Gisteren was ik weer aan de beurt, zoon had een vernieuwde versie van mijn aloude broodtaart bedacht, hij vond de mijne enigszins droog van smaak en nu moest ik zijn variatie proeven. Ik moet zeggen: compliment! het was heerlijk!

Toen ik terugfietste naar huis bedacht ‘k dat het raar kan lopen. Ik vind koken leuk maar heb geregeld missers (meestal in de zin dat de familie mijn gerechten niet altijd zo waardeert waar ik ze zelf vaak wel lekker vind). Smaakverschil, denk ‘k dan schouderophalend maar onlangs sprak ik met een tante van me en die vertelde dat mijn oma in ’t geheel niet koken kon, zij had er geen plezier in; urenlang in de keuken te staan terwijl de familie binnen 5 minuten haar moeizaam bereide ‘misbaksels’ wegstouwde. Haar missers varieerden van kaneel in de gehaktbal tot suiker i.p.v. zout over de bloemkool. Volgens diezelfde tante kon mijn moeder wel heel lekker koken, daar had ik een geheel andere mening over, ik herinner me nog altijd de smerige kookpudding en de erwtensoep, die ik beslist moest eten maar waarbij mij de griezels over de rug liepen. Ik snap dus mijn eigen familie als ze mijn kookkunsten niet zo waarderen

Toch denk ik dat de kookkunsten in de familie geëvolueerd zijn: van niet te nassen naar bijna driesterrenniveau.

Leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.