Gesloopt?

In de tijd dat ik niet blogde is er ten Knieperhuize en daar omheen best van alles te doen geweest, het ging immers ook om een periode van bijna twee jaar en als er in die tijd niets veranderd zou zijn dan was ’t leven wel errug saaaaaaaaaai geweest. Ik zal in de komende weken proberen her en der uit de doeken te doen wat er allemaal voorbij kwam.

Zo hebben we geholpen opa en oma te verhuizen, van een immens grote bovenwoning naar een soort van ‘aanleun’woninkje.
Dat was iets, vroegâh verhuisden we onszelf!  Dat deden we helemaal zelf  van schilderen, wanden sauzen, leggen van vloerbedekking tot een kar achter de auto, honderd keer van oude naar nieuwe woning rijden met om spullen over te brengen toe, en klaar was je. Dat ging nu niet meer: met z’n allen zijn we toch best krakkemikkig, schone zus en ikzelf zijn vrijwel de enigen die weinig last hebben van lijf en leden. Zwager kampt met schouderproblemen, de man z’n spieren doen precies wat ze zelf willen, voornamelijk pijn, en daarom werd en famille besloten het witwerk ‘zwart’ te laten doen, het laminaat van de vorige bewoner over te nemen en het verhuizen uit te besteden aan een erkend verhuizer.

Dat betekent overigens niet dat je zelf niets meer hoeft te doen; dozen inpakken, de woning schoonmaken, gordijnen afhangen, schilderijtjes en foto’s ophangen, allemaal klussen die je toch heus zelluf moet doen of je moet een extra vermogen neerleggen om ook dat te laten doen.
En dan had je nog het ‘opleveren’ van de oude woning: horren, vensterbanken, ombouwen voor radiatoren en vloerbedekking, alles moest  gesloopt en afgevoerd worden.

Na zo’n verhuizing is niet alleen het interieur van de oude woning maar een hele familie gesloopt.

Wat mij betreft verhuizen opa en oma niet nog eens!

.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.