“Schoon”moederdag

Da’s nou ook wat, op moederdag je schone mama op bezoek krijgen…

Hoewel we niets aan moederdag, vaderdag, valentijn, secretaressedag, laatste werkdag, zelfs verjaardagen – of hoe al die dagen meer mogen heten – doen, is het wel een vreemde gewaarwording als op moederdag je voor tienen telefoon krijgt van schone moeder met de vraag of ik even een briefje voor een advocaat kon maken en of ze daarvoor langs kon komen? Ik was wakker, dat was een gelukkie, en toen moest ik nota bene ‘vroeg’ op om schone mama te ontvangen. Normaal is ’t op moederdag toch net andersom, dan komen kinders langs, al dan niet met zelfgemaakte frutsels, en opa’s en oma’s zitten op hun eigen kroost te wachten.
Hoewel… ik ga ook niet op moederdag naar mijn schoonmoeder, ’t is mijn moeder niet en we doen al jaren niet meer aan dergelijke familiaire verplichtingen. Verjaardagen werden vanaf dat Knieperzoon achttien werd door de schoonouders vakkundig genegeerd want moeilijk en lastig om iedere keer maar kadootjes te vinden voor kleinkinderen en geld geven is ook niks. Prima dan doen we andersom precies evenzo, wij komen ook niet op verjaardagen in de familie. We kúnnen met elkaar maar de verhoudingen zijn niet onverdeeld positief.

Het zal aan mij liggen, ik ben van nature niet iemand die dagelijks de hele familie moet zien om te kunnen leven. ’t Liefst hou ‘k ze op enige afstand, dat ligt aan mij ‘k weet het maar ik kan met mezelf prima leven.
I live in my own little world but it’s okay, they know me here, quote by Lauren Myracle

PS: ik heb à la Loesje mijn kinderen gefeliciteerd dat ze zo’n leuke moeder hebben :):)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.