Dingen die ik niet meer koop

Sinds ‘k begon met bloggen, zelfs tijdens mijn ‘radiostilte’ is dat gebleven, is er een groot aantal artikelen wat ik niet meer koop, hieronder op min of meer alfabetische volgorde, bijeengeraapt.

Airwick strontspray (vrij naar Paul van Vliet)
Nepgeurtjes in ’t toilet, ‘k vind ’t niks maar omdat het in het toilet niet altijd naar viooltjes ruikt, is het wel fijn om al te penetrante geuren te maskeren. Wat ik daarvoor gebruik? Een paar takjes lavendel, zo uit de postzegel geknipt, een bakje gevuld met kweepeertjes ( van die kleintjes die je veel tegenkomt in stadsperkjes) of flesjes oude, bijna uitgewerkte parfum die als je het op de huid smeert niet meer zo fijn ruikt.

Kantoorlunches
Wij hebben geen kantine en dus ook geen hapklare broodjes op kantoor, als ‘k ze niet zelf smeer heb ‘k gewoon geen lunch. Heel af en toe loop ‘k nog wel eens naar de viskraam, op 200 meter afstand 😉 om in plaats van een bammetje een portie kibbeling te halen.

Schuursponsjes
Ik maak ze zelf door van sisaltouw rondjes of granny squares te haken. Goedkoop en  voorkomt (een klein beetje maar) dat minuscuul kleine plasticdeeltjes in het water terecht komen.

Stofzuigerzakken
Al sinds jaar en dag heb ‘k een stofzakloze stofzuiger, een verademing behalve wanneer je per ongeluk een hazelnoot opzuigt. Ik dacht van de week serieus dat ik om een nieuwe stofzuiger moest, zo erg ratelde het apparaat, het bleek een hazelnoot te zijn 😉

Vlekverwijderaars
Van die stiften waarmee je vlekken weg kan halen. Volgens de fabrikant en hun reclames heb je voor alle vlekken aparte stiften nodig terwijl je de meeste vlekken gewoon in de was, misschien even voorbehandelen met een beetje ‘vloeibaar’ wasmiddel of ‘ossengalzeep’, wel kwijtraakt.

Vliegenmeppers
Van de plastic dingen, die je al stuk hebt na twee muggen iets te hardhandig het hoekje om te hebben geholpen. Nee, ik maak gebruik van een ‘elektrische op een batterijtje’ vliegenmepper. Bijkomend voordeel: geen bloedspatten meer op je pasgesausde wanden of smerige vlekken op de ruiten.

Wattenschijfjes
Ook die haak ik zelf, niet met sisaltouw, zo dik smeer ‘k de oogschaduw niet ;), maar van breikatoen. Lekker zacht en gemakkelijk mee te wassen (in de wasmachien)

Wereldgerechten
Ik kocht al bijna nooit van die rommel maar nu helemaal niet meer, er zijn op het wwweb veel meer en lekkerder wereldgerechten te vinden dan de magere keuze in dure knorrige poeiertjes waar je dan een ‘gerecht’ van moet maken zonder de broodnodige ingrediĂ«nten, die moet je allemaal zelf nog toevoegen om dat gerecht te maken maar wel vergeven van zout, suiker en andere rommel andere vulmiddelen.

Zeep en Shampoo
Op gevaar af dat u nu denkt: die Kniepertie is echt wel een smeerpijp maar douchegel en shampoo koop ik ook niet, tenminste niet meer in plastiek flessen. Ik bestel mijn blokken zeep, jawel ook shampoo is in vaste vorm te koop, hier. Anita maakt al haar zepen zelf en indien gewenst kunt u ook katoenen wattenschijfjes zie hierboven, zij maakt ze ook, bij haar bestellen. Ik ben iig fan.

Heeft u ook artikelen die u niet meer koopt en waarom niet?

 

3 thoughts on “Dingen die ik niet meer koop

 1. Ka schreef:

  Wattenstokjes met plastic, ik heb nu die van papier.
  Wattenschijfjes heb ik geprobeerd, van die wasbare. Maar vond het 3x niks. Nu koop ik ze alleen nog van bio katoen.
  Goedkope lippenstiften en nagellak. Zonde van mijn geld. En echt alleen maar korte termijn bevrediging.
  Scrubs met plasticdeeltjes, alleen nog natuurlijke dingen voor mij.

 2. Be Silly Today schreef:

  Geen margarine of vloeibare bak- en baadproducten. Alleen roomboter of olijfolie

 3. Be Silly Today schreef:

  En verder zo min mogelijk plastic

  groet,

  Spaarmoeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.