Heel rigoreus minimaliseren

De beste manier van het huishouden minimaliseren is de kinderen op straat zetten maar omdat we toch van die bloedjes houden, doen we dat natuurlijk niet zomaar plompverloren.

Daaraan gaat een heel proces van puinruimen vooraf:
De geboorte en daarmee samenhangend een enorme hoop aan, allereerst positiekleding maar ook babykleding, badjes, bedjes, kinderstoelen en last but not least speelgoed. Tegen de tijd dat zo’n baby begint te puberen, wel twee keer, eerst de peuterpuberteit en vele jaren daarna de tienerpuberteit, heeft na de eerste puberteit bij de groei naar de tweede puberteit al een vracht aan loopauto’s, steps, zijwieltjes en ander speelgoed het huis verlaten, al dan niet verpatst op vrijmarkt of in kliko gemikt. Tussendoor werden ook nog eens wiegjes, kinderwagens en luiers aan de kant geschoven wegens overbodig. En wat te denken van de berg aan goedbedoelde vader- of moederdagcadeautjes, opstelschriftjes en tekeningen waar Rembrandt jaloers op had geweest al was ’t alleen maar vanwege de kleurrijke creaties. Lego, autootjes, poppen en meccano hebben lange tijd het huishouden gedomineerd. Ten tijde van de tienerpuberteit kwamen daarbij stapels schoolboeken, computertoebehoren en wat dacht u van sportkleding en bijbehorende sportattributen voor de tieners.
Op een goed moment beginnen ze dan ook nog eens hun kamers vol te stouwen met van allerlei waar pa of ma niet van mag weten, en misschien willen ouders dat niet eens weten. Net zo goed als je van je eigen ouders niet alles hoeft te weten, geldt dat ook voor kinderen.

Tegen de tijd dat de van kinderkamers in jongvolwassen kamers veranderende ruimtes  het hele huis in beslag nemen, beginnen de kinders te denken aan het op zich zelf willen wonen. Bijna denkt de ouder in dat geval hartgrondig: Jeeeeej, gelukkig!  Worden er nog meer artikelen de ouderlijke woning ingesleept onder het motto: Dat heb ik straks nodig!

Als de kinders dan de deur uit zijn, ku’j als ouder tenminste eindelijk je eigen huis terugclaimen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.