WOZ-bezwaar

Dit jaar kregen we pas heel laat in ’t jaar de WOZ-beschikking. Gedateerd 30 april ofzo, zou je denken dat de gemeente alles heel zorgvuldig had bepaald.

Niet precies!

Sinds 1 januari, na een gemeentelijke herindeling, moest er eerst een nieuwe raad met uiteraard een nieuwe begroting gevormd worden en op basis van die begroting moesten de percentages voor de WOZ-beschikkingen beschikt worden. Gelukkig maar dat er niet eerst ook nog getaxeerd moest worden, de waardepeildatum van 1 januari 2018 bleef van kracht en de gewone burger zou kunnen denken dat het al niet te moeilijk moet zijn om aan die waarde een percentage te hangen.
Cijfers voor afvalstoffenheffingen, hondenbelasting en rioolheffing zijn onafhankelijk van de waardebepaling. Wij als Kniepers moeten ongeveer € 276 betalen voor de afvoer van ons afval, DIFTAR kennen we in de voormalige gemeente Groningen nog niet.

Zo ver gekomen, klopte dat ook bij de berekening voor de gemeentelijke belastingen voor de Knieperwoning.

U voelt een levensgrote MAAR aankomen?
Bij deze dan: Hoewel ik net meldde dat er, nog, geen gedifferentieerd tarief is voor het afval, stond er op mijn WOZ-beschikking wel dat ik zou moeten betalen voor 1 extra container à € 112,00. Huh, wij kennen toch alleen maar afvalstoffenheffing en die heffing is gebaseerd op het aantal bewoners van een woning.

Een telefoontje naar het belastingkantoor bracht geen duidelijkheid behalve dat men dit ‘probleem’ al meer was tegengekomen, mijn verweer dat er nergens in de tarievenlijst een extra container vermeld stond, werd afgedaan als een foutje dat te maken zou hebben met de herindeling en ik zou nog wel nader bericht krijgen.

Ik heb aangegeven daar niet te lang op te willen wachten, de termijn om bezwaar in te dienen is immers maar 6 weken.

2 thoughts on “WOZ-bezwaar

  1. betjesonnetje schreef:

    Leuk dat je weer schrijft, Kniepertje!

  2. Be Silly Today schreef:

    Getsie, ik krijg altijd de kriebels als mij dit soort dingen overkomen. Nu ben jij oplettend, maar een ander is dat misschien niet. Zo zonde dan als dat mis gaat.
    En voor jou geldt dat het allemaal weer tijd kost, naast geld. MIsschien kan je op voorhand bezwaar indienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.