Soort van budgetplanning

Nu niet meer zo maar het was ooit best wel knijpen om uit te komen met het huishoudgeld, ik blogde er vaker over. En vooral als het niet kon lijden, ging er van alles stuk, je kent dat wel. De beste tip die ik toen eens kreeg was om wekelijks iets van de gebruikelijke benodigdheden aan te schaffen. Vaak, niet altijd kan een bedrag van een eurootje of twee er nog wel af en zo grijp je zelden mis.

Voor al dat kleine spul zoals een vaatkwast, een handdoek of een nieuwe spons gebruikte ik wekelijks een paar euro’s. Iedere week kocht ‘k voor ongeveer € 2,50 tot 5 euro iets voor het huishouden of ander kleingoed zoals een onderbroekje, een sjaal, handschoenen of sokken.

Zo’n bedrag kon meestal nog wel vanuit de huishoudpot betaald worden en door dergelijke uitgaven wekelijks te doen, hoefden de kinderen niet met blote voeten naar bed – behalve als ’t voor straf was 😉 – en greep ik niet in de gaten in plaats van in een vaatdoek.

Datzelfde systeem paste ‘k toe bij kruiden, toiletartikelen, drogisterijartikelen, wasmiddelen en dergelijke. Je bent natuurlijk niet wekelijks nieuw vaatwasmiddel nodig of tandpasta maar door wel iedere week één of twee, ’n beetje afhankelijk van de prijs, van dergelijke artikelen aan te schaffen, zat ik nooit zonder.

uitgaven

En als ‘k niets kon verzinnen om de voorraad op peil te houden kregen de kinderen een extra ijsje dan had ik een hele goedkope week 😉

 

Advertenties

2 thoughts on “Soort van budgetplanning

 1. Rob Alberts schreef:

  Mijn ex had de gewoonte om op betaaldag een gigantische voorraad levensmiddelen in huis te halen.
  Dat was die zekerheid in ieder geval voor handen.

  Ik ben meer voor jouw systeem.

  Vriendelijke groet,

 2. greet schreef:

  Yep, een voorraad opbouwen, van non-food. Scheelt enorm. Deed ik ook met cadeautjes. Kopen als het afgeprijsd was, of erg bij die persoon hoorde. Resulteerde in een cadeautjeslade, waar ook onverwacht altijd wel wat inzat voor een jarige of jubilerende persoon.
  Mijn voorraad was zo “beroemd” dat mensen uit de straat/familie op zondag bijna wanhopig aanbelden voor een pak (houdbare) melk of koffie, cadeautje of blik groenten. Wat ik voor de standaardprijs doorverkocht, dan had ik weer een paar centen extra, die ik weer in de voorraad investeerde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s