Zelf vergelijkend warenonderzoek doen

Vorig jaar bedachten en regelden we op donderdag of woensdag dat we nog dat weekend een hotelletje boekten ergens in Duitsland. Dat ging prima maar we moesten wel een beetje de steden ontwijken omdat we zo kort voor tijd geen milieuvignet meer konden bemachtigen.

Dat wilde ik dit jaar niet opnieuw beleven en daarom ging ‘k vandaag op zoek naar zo’n vignet. Gelukkig kan je bij diverse sites terecht, waaronder ook onze algemene nederlandse wielrijdersbond. (Die naam zou zomaar voer kunnen zijn voor een hele blogpost, iig heeft ’t weinig te maken met wielrijders, daar is de tour de France goed voor). Die organisatie is vertrouwd maar toch kocht ik daar geen vignet. Het stoorde me dat er geen prijzen vermeld waren, jawel misschien als ‘k eerst het hele aanvraagformulier had ingevuld en doorgeklikt om er op het eind achter te komen wat zo’n  vignet kostte dat vond ‘k teveel gevraagd.

Ik kocht mijn vignet simpel en goedkoop bij de eerste de beste webwinkel die zo’n vignet aanbood om er later achter te komen dat er tot wel € 32,00 gevraagd wordt voor zo’n l.llig stickertje. Het kan dus zeker lonen om een paar sites door te spitten want het mijne kostte netaan € 12,50.

csm_Gruen-SK_de15193b9f

En daarmee kan ‘k zonder kans op een boete, die ook gemakkelijk op kan lopen tot tachtig eurootjes door heel het buurland kachelen rijden

 

 

 

Advertenties

5 thoughts on “Zelf vergelijkend warenonderzoek doen

 1. lindakuk schreef:

  Nog een tip voor andere lezers. Ik kocht mijn vignet online via de website van de gemeente Keulen(Koln). Daar kostte het vignet slechts 5euro. Het duurde wel ongeveer anderhalve week voordat ik het had.

 2. M - TwoPennies schreef:

  Nou dat is inderdaad een rondje rondsurfen waard. Makkelijk bespaard zo, fijn! 🙂

 3. Emmy Ligtenberg schreef:

  Als je, voordat je naar Duitsland gaat, kijkt waar een TÜV of een Dekra punt zit, kan je daar naartoe. Daar krijg je het vignet meteen mee. Voor een euro of 8. En deze punten zijn door heel Duitsland te vinden. Er zijn in Duitsland ook een aantal bezinestations die een vignet uit mogen geven.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Dat is een flink prijsverschil zeg! Goed dat je even hebt rondgeneusd, dat is dus wel de moeite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s