Always look on the bright side

We denken al een aantal jaren over de aanschaf van zonnepanelen en we wilden daar best wel graag meer informatie over hebben en het liefst onbevooroordeelde informatie. Toen de gemeente Groningen vorig jaar een slim energieloket, genaamd ‘Groningen woont slim’, opende was ik er als de kippen bij om allerlei vragen te stellen. Destijds heb ik er al wel eens over geblogd en de ambtenaren kwamen er daarbij niet al te voordelig af. Mails die onbeantwoord bleven, telefoontjes die nog steeds op antwoord wachten en als je al eens een antwoord kreeg was het op schrift gestelde van een dusdanig belabberde kwaliteit nederlands dat het epistel vrijwel onleesbaar was, kortom de mensen van het energieloket zijn niet al te energiek met hun werk bezig!
Goed, als je werkelijk iets heel graag wilt, moet je er toch zelf achterheen en dus vulde ik vorig jaar al eens de ‘zonnekaart’ in. Toen bleek de Knieperwoning echt de enige woning aan onze kant van de straat te zijn die vanwege teveel schaduw weinig tot geen rendement op zonnepanelen zou kunnen halen.

zon
Toen ‘k van de week weer eens een mailtje kreeg van het slimme loket (ze beantwoorden weliswaar niet echt de mails, maar mailadressen uit een bestand wippen is ook lastig), testte ‘k voor de grap nogmaals en nu ineens was onze woning uitermate geschikt voor zonnpanelen.
Huh, er is niets aan de omgevingsfactoren veranderd, die vermaledijde bomen staan er nog steeds hoe kan het dan zijn dat vorig jaar ons dak ONgeschikt was en nu uitermate geschikt?

Ik niet snappen, niet!

Omdat ik het dus echt niet snap, komt er vrijdagochtend nog een adviseur, niet geheel objectief want van een zonnepanelenbedrijf, langs. En nu maar hopen dat de zon schijnt, dan kan de adviseur direct zien of de opbrengst van eventueel aan te schaffen zonnepanelen nadelig beïnvloed wordt door de enorme populieren die precies aan de zonzijde, want ten zuiden van ons huis staan.

Advertenties

2 thoughts on “Always look on the bright side

 1. Rob Alberts schreef:

  Mijn energiemaatschappij wil niet meewerken omdat mijn stroomverbruik te laag is.
  Zelf wil ik gasloos worden.
  Zonnepanelen en electrisch verwarmen.

  Vriendelijke groet,

 2. Willem schreef:

  Zou het voortschrijdend inzicht kunnen zijn? Of misschien wel gewoon rendementsverbetering. De effectiviteit van niet alleen zonnepanelen, maar ook van windturbines is de afgelopen jaren enorm toegenomen en daarmee ook het rendement. gerede kans dat er over 15 jaar lacherig gedaan wordt over het geringe rendement van zonnepanelen die we nu kennen. Simpelweg omdat de ontwikkeling ervan niet stilstaat.
  De tijd dat die dingen uitsluitend op subsidie draaien hebben we inmiddels achter ons gelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s