‘Uit eten’

Zo een week of wat geleden nodigde zoon ons uit om ’s avonds bij hem een vorkje mee te pikken, ofwel hij wilde hamburgers maken en had gewoon te veel gehakt ingeslagen om in z’n eentje op te eten. Een broodje hamburger eten wij gewoon met de handen, zeker als we onder mekaar zijn. Dus dat vorkje meepikken kan je gerust met wat zout nemen.

Oh we kunnen heus netjes met mes, vork en ander bestek eten, we snijden onze aardappelen niet met een mes, we kluiven niet op een t-bonesteak, we slurpen de soep niet en we likken al helemaal geen borden uit. (Ik had ooit een vriendje die ik dat zag doen, die vriendschap was daarna OVER, getver wat is dat toch smerig)

Maar het verhaal ging over hamburgers eten en dan meer nog over het gehakt waar de burger van was gemaakt. Zoon had een pakje van 500 gram gehakt gekocht bij de super, ik zal niet zeggen welke super want mijn ervaring van gehakt gekocht bij een supermarkt is dat het meestal heel waterig gehakt is.
Van zo’n pakje van 500 gram bleef net genoeg vlees over om 3 hamburgers te maken en dan waren ’t geen eens grote burgers.

hamburger
Zelf koop ‘k het vlees bij schotse hooglanders en daarvan vind ik na het bakken nagenoeg geen vocht terug. Met andere woorden, daar koop je vlees zoals vlees bedoeld is 😉

Toch is ’t hartstikke leuk om af en toe bij je kinderen te eten!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s