DIY: vaatwastabletten!

Eén van de best bezochte blogpagina’s is nog steeds mijn post over het geheim dat je deelt met baking soda. En zo af en toe kan ik  nog tips toe voegen, ook! Zoals onderstaande tip.  Ik zag het ergens in een filmpje en natuurlijk kan ‘k het niet terug vinden, bakingsoda als vaatwastablet, ja in tabletvorm ja!

images

Meng:

1 deel baking soda

1 deel zout

3 delen soda

citroensap

en eventueel een paar druppen etherische olie, ik zou het niet doen! een lichte lavendelgeur aan je pas gewassen kleding is te doen maar in de groentesoep, neeeeh!

Evengoed: je mengt de ingrediënten tot een stevige pasta en je verdeelt de pasta in een ijsblokjeshouder. Laat de blokjes opstijven, hoeft echt niet in de ijskast, en druk ze daarna uit in een mooie pot. Gebruik per vaatwasbeurt 1 van je zelfgemaakte blokjes.

Goedkoop, zeer milieuvriendelijk en helemaal zelfgemaakt 😉

Advertenties

6 thoughts on “DIY: vaatwastabletten!

 1. tineke schreef:

  Goed idee ! Ik ga ze maken !

 2. Martina schreef:

  Wel even oppassen met aluminium…. Dat mag er dus niet in vanwege de Soda! (Wordt zwart!)

  • Willem schreef:

   Ook oppassen met vocht; zout en soda, zijn erg hygroscopisch. Ze absorberen zo ongeveer alle vocht aan uit de omringende lucht. Zelfs bewaren in een afgesloten luchtdichte verpakkingen zal problemen opleveren. De fabrieksmatig vervaardigde blokjes en poeders hebben allemaal een behandeling ondergaan voor dit probleem en nog is dat niet helemaal afdoende.

 3. Willem schreef:

  Eerlijk gezegd, ik heb er al die moeite niet voor over. De vaatwasser wordt bij ons, we zijn nog met z’n tweeën thuis, 2 á 3 maal per week gebruikt. Ik begin het apparaat onderhand te ervaren als een vrij overbodig attribuut dat alleen maar ruimte inneemt. Het komt vaker voor dat de vaatwasser aan moet omdat alle bestek etc. vuil is dan dat het apparaat geheel gevuld is.
  Het was een uitkomst toen de kinderen nog thuis woonden, maar sinds die de deur uit zijn wordt het een steeds minder zinvol stuk keukengereedschap.

 4. nadasurf schreef:

  Waarom tabletten? laat citroensap achterwege en maak poeder is ook nog beter te doseren.

 5. Rob Alberts schreef:

  Toptip!

  Schone groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s