Niets te halen

’t Is maar goed ook dat de schuur bijna leeg is, na de vele opruimrondes door Knieperman en er dus vrijwel niets te halen is want de schuurdeur goed op slot doen, gaat even niet meer.

Toen de manlief vanmiddag thuiskwam na een klusje bij dochter, kwam ie er achter dat een deel van de sleutel in het slot van de deur was blijven hangen, die goedkope rotsleutels breken zomaar af, en krijg dan de deur maar eens open. Niet nadat de man de hele deur uit de scharnieren tikte, mag ie nog blij zijn dat de scharnieren aan de buitenkant zitten en dat we binnenshuis ook nog een paar stukken gereedschap hebben liggen, kon hij weer in de schuur.

images
Morgen moet manlief dus met de cilinder naar een sleutelspecialist want het afgebroken stuk sleutel is er niet zomaar uit te peuteren en voor nu is de schuur afgesloten met een hangslot.

Zomaar een schuur open laten staan is onverstandig, bovendien ben je dan niet verzekerd mocht er toch ingebroken worden.

Advertenties

6 thoughts on “Niets te halen

 1. Rob Alberts schreef:

  Het is toch geen HEMA-fietsslot wat jullie gebruiken.

  Vriendelijke groet,

  • Willem schreef:

   Het heeft weinig te maken met het merk of een sleutel afbreekt, maar meer met de profilering. Als de laatste inkeping van je sleutel, die dus vlakbij het oog/’handvat’, een diepe inkeping is zal de sleutel sneller afbreken omdat alle kracht van het draaien door een relatief kleine doorsnede opgenomen moet worden. Iets wringen met de sleutel kan dan al voldoende zijn om tot breuk te koemen.

 2. kliefje schreef:

  Slotspray Wd40 kopen en je haalt ‘m er zo uit 😉

 3. luani206 schreef:

  Wat een ellende en dan nog een geluk dat de schanieren aan de buitenkant zitten. Veel succes met het laten verwijderen van de halve sleutel
  gr Henriette
  http://www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  • Willem schreef:

   Tijdens mijn studie bouwkunde (begin jaren ’60) leerde ik dat het een goed gebruik is dat buitendeuren, dus ook schuurdeuren, naar buiten draaien. Dat geeft meer effectieve ruimte binnenshuis en de schuurtjes bij woonhuizen lopen toch al niet over van ruimte. De voordeur was de enige deur die naar binnen draaien mocht, ja zelfs moest, want het was verre van gastvrij om een bezoeker ‘de deur in het gezicht ‘ te gooien. Daar ging je dan als geboren en getogen plattelander waar alles en iedereen ‘achterom’ kwam.
   In dit geval lijkt me het geluk er vooral in te zitten dat er geen dievenklauwen gemonteerd waren, anders had je de deur ook nog niet uit de scharnieren gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s