Verwarmend eten als ’t buiten nog niet op temperatuur is

’t Is nogal te koud, hoewel het zonnetje vanmiddag dapper probeerde om stralend tussen de toch aanwezige wolken door te komen. Ik heb nog wel eventjes in de postzegel gezeten maar daar was nog wel een dik vest bij nodig.
En omdat de voorjaarsgroenten en sla niet echt een supergoed idee zijn met zo’n  koudegolf, maakte ‘k vanavond een heerlijke risotto (met een fikse scheut martini voor de warmte)

Voor 2 personen:
200 gram arboriorijst (’t kan ook met een andere rijstsoort maar een rondkorrelrijst vin ‘k het lekkerst)
500 ml bouillon
een paar flinke knoflooktenen, gesnipperd
een flinke scheut olijfolie
en in mijn geval een minstens zo’n flinke scheut martini (wit)

Verhit de olie en bak de knoflook even aan, voeg de rijst toe en roer tot alle rijstkorrels zo’n vettig olielaagje om zich hebben, dat klinkt smerig maar is het later echt niet meer, schenk er dan een soeplepel bouillon bij en laat de bouillon onder voortdurend roeren inkoken, als de rijst bijna droog staat, opnieuw een soeplepel bouillon toevoegen en weer blijven roeren.
Intussen sneed ‘k nog gauw een flinke struik broccoli in roosjes en maakte deze schoon terwijl ‘k steeds opnieuw een lepel bouillon aan de rijst toevoegde. Toen er nog zo’n 50 ml bouillon over was deed ‘k de broccoli bij de rijst en de laatste bouillon erbij en liet het mengsel even lekker doorkoken tot de broccoli gaar was.
Op het laatst een glaasje witte martini erbij en zodra het laatste vocht bijna verkookt is de risotto opdienen, de rijst moet op een bord iets uitlopen, volgens de kookboekjes.

0016

Voor wat meer kleur kan je er natuurlijk een tomatensalade bij doen en eventueel wat parmezaanse of gewoon ouwe goudse erover raspen.

Geen echte winterkost maar ook niet uitermate zomers te noemen.
Wel lekker verwarmend

Advertenties

4 thoughts on “Verwarmend eten als ’t buiten nog niet op temperatuur is

 1. Rob Alberts schreef:

  Smakelijke groet,

 2. izerina schreef:

  Ik had laatst met de kou en regen helemaal geen zin in rauwkost en maakte warme soep.

 3. VeggieMo schreef:

  Ik maak heel vaak soep en ook maak ik vaak verwarmend eten. Alleen een salade doet het niet voor mij. Hier in de Betuwe was het gisteren heerlijk weer, al was ook hier de wind fris. In de tuin was het echt warm en gisteravond was het zwoel warm. Hiervoor woonde ik in de Noordoostpolder en daarvoor in Friesland. Het verschil in temperatuur en in gevolestemperatuur is best groot. Helemaal voor een koukleum als ik.

 4. luani206 schreef:

  Ziet er heerlijk uit . Hier is het momenteel ook niet echt lente veel regen en nattigheid .Maar het is niet zo dat we dan peciaal dingen eten die meer bij het weer passen soep, stampot etc lusten ze hier het hele jaar door.
  gr henriette http://www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s