Pure snoeperij

Ze zijn er weer: hollandse aardbeien en lekker dat ze zijn! In de yoghurt, om zo te snoepen of als heerlijke aardbeiensoezen, een verwennerijtje bij de koffie (of thee).

Omdat ’t leuk is recepten te delen, hierbij ’t recept voor deze overheerlijke aardbeiensoesjes:
Voor de bakkersroom:
  • 4 ei-gelen,
  • 100 gram suiker,
  • zakje vanillesuiker,
  • 65 gram bloem
  • een halve liter melk.
Klop de dooiers met de suikers tot een crème, voeg al mixend de bloem beetje bij beetje toe, roer daarna de melk er in delen door. Breng het mengsel al roerend op een laag vuurtje aan de kook en laat het vijf minuutjes doorkoken. Zet intussen een bak met koud water klaar en laat daarin onder af en toe roeren de room afkoelen.
Voor het soezendeeg:
  • 45 gram roomboter,
  • een snuf (geen idee hoeveel dat precies is, ‘k ken alleen Snuf de hond) zout,
  • 100 ml water,
  • 60 gram bloem,
  • 2 eieren (voor ’t gemak niet gescheiden)
Breng het water met zout en boter aan de kook en voeg als alle boter goed gesmolten is de bloem in één keer toe, roer tot een gladde massa die makkelijk van de bodem van de pan loslaat. haal dan de pan van ’t vuur en roer er een ei door, roer het volgende ei er pas door als het eerste ei helemaal is opgenomen (die specifieke kookboekentaal, tss) Kieper het mengsel in een spuitzak en spuit er 8 torentjes van op een ingevette bakplaat. Schuif de plaat in een voorverwarmde (ongeveer 225C) oven en bak de soezen in een kwartiertje lekker gebruind. Laat ze in de oven afkoelen.
Snijd de soezen door en leg een paar in plakjes gesneden aardbeikes op de bodem, lepel er een toef bakkersroom op en daarna nog wat plakjes aardbei. Zet ’t dekseltje erop.

 

taart3
Bestrooi eventueel met poedersuiker, of maak een beetje glazuur van water en suiker en besmeer hiermee de soezen
Lekker joh!
Advertenties

2 thoughts on “Pure snoeperij

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Oh, ik ben echt dol op aardbeien! Superlekker! Het liefst eet ik ze ook gewoon puur als aardbei.

  2. Henriette schreef:

    Heerlijk verse aardbeien . Ik heb ze hier in Roemenie nog niet gezien op de markt of langs de kant de weg zal ook wel komen. Wat wij als een tractatie zien 🙂 is een verse witte boterham met aardbeien ook zo heerlijk of gewoon zo eten mmmmmmmmmmmmmm. Ik heb vorig jaar jam gemaakt en siroop van aardbeien .

    gr Henriette
    http://www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s