’t Blijft lastig, dat alfabet

Eén van de taken op mijn werk is het archiveren van offertes, afgewikkelde opdrachten en meer van die administratieve meuk. Niet alle klusjes zijn leuk ;(

Offertes en opdrachten zijn niet te moeilijk om op te ruimen, op nummer. Met de afgewikkelde opdrachten is dat iets lastiger, we hebben nogal eens te maken met verschillende opdrachtnummers in verschillende jaargangen bij dezelfde opdrachtgever en dan zijn nummers niet handig. Dus hang ‘k dergelijke mappen op alfabetische volgorde, klinkt logisch toch?

alfabet

Helaas komt het vaak voor de de logica ontbreekt, jantje hangt de mappen van de Vereniging van Eigenaren onder de V, pietje vindt dat zo’n map onder de E moet hangen en ik (zei de gek) ben de mening toegedaan dat deze map onder de B moet hangen van Beukenlaan (bijvoorbeeld)
Voor gemeenten en stichtingen geldt hetzelfde: Gemeente Amsterdam valt onder de A, bij ons niet hoor, men ruimt het gerust op onder G, want het is toch de gemeente die de opdracht heeft gegeven? Nee, het was gemeente A, die de opdracht verstrekte.

Moeilijk hè, alfabetisch rubriceren? Gelukkig zijn we niet met 20 man op kantoor, dan werd het pas echt lastig

 

 

 

 

Advertenties

5 thoughts on “’t Blijft lastig, dat alfabet

 1. loesje schreef:

  IJsselstein. Ook eentje die volop voor verwarring kan zorgen.

 2. Willem schreef:

  Archiveren blijft lastig, ondanks de vele systemen die ervoor ontwikkeld zijn. Als jij degene bent die er meestal voor opdraait raad ik je aan om je een keer autoritair op te stellen en domweg zeggen “Zo doen we het” en ze gelijktijdig een handleiding te geven hoe je het hebben wilt. Anders voorzie ik dat je tot je pensionering tegen dit probleem aan blijft lopen.
  Het zal eventjes wat extra inspanning kosten, maar uiteindelijk krijg je ze allemaal wel gedresseerd.
  Veel succes met de (taaie) strijd.

 3. Charlotte schreef:

  Tja, en daarom hebben wij geen papieren archief meer alleen digitaal dat zoekt een stuk makkelijker. Alle post wordt overigens ook gedigitaliseerd behalve de pakketten. Maar de begeleidende brieven dan weer wel.

 4. kliefje schreef:

  Inscannen die hap en meerder namen geven. Makkelijk terug te vinden .

 5. Siebrie schreef:

  Ik volgde hier braaf de regeltjes die we bij Sch0evers geleerd hadden, maar in Vlaanderen (waar ik werk) archiveren ze anders! In Nederland negeer je bijvoorbeeld ‘van (de(n/r))’, maar hier telt het gewoon mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s