Variatiekoken

Sinds we nog met z’n tweeën zijn, is het een hele toer om alle groenten schoon op te eten. Een bloemkool is gauw te groot voor twee personen, hetzelfde geldt voor een ijsbergsla, een pompoen of een struik andijvie (zeker als je de andijvie rauw in de stamppot doet) en om nu een week lang dagelijks van één groente te eten….. mwah. Jawel enigszins verwend zijn we wel!
Natuurlijk kan ik de groenten invriezen, er is genoeg ruimte in de vrieskast maar dat blijft  er vaak bij.  En dus koop ik vaker ‘losse’ groenten zoals bietjes, spruiten, waspeen, een kleinere stronk broccoli, witlof of boontjes.

Maar zo af en toe belandt er toch een (reuzegrote) bloemkool in de winkelkar en dan ben je aan de beurt, niet één keer maar wel 4 keer kunnen we daarvan eten.
In een curry, in plakken net beetgaar gestoomd en in kruidenboter gebakken, in roosjes samen met gehaktballetjes in de airfryer (dankjewel Lot voor het idee, heerlijk) en in de omelet.

20170326_174346.jpg

Jo, en zo kan je door flink te variëren wel dagelijks bloemkool, toch al niet een favoriete groente ten Knieperhuis, eten.

Heeft er trouwend iemand een tip om zo’n omelet in één keer te draaien? Dat lukt mij nou nooit ;(

 

Advertenties

7 thoughts on “Variatiekoken

 1. minofmeer schreef:

  Ik leg een bord op de koekenpan, draai de koekenpan geel snel om, schuif de omelet op het bord, zet de koekenpan weer op t fornuis en schuif dan zo de omelet weer in de pan.

 2. José schreef:

  zo’n omelet draai ik altijd door de omelet op een groot deksel te schuiven en dan de koekepan op z’n kop er overheen en samen omdraaien. Deksel eraf en de andere kant van de omelet kan gebakken worden.

 3. Lot schreef:

  Een echte omelet hoort helemaal niet gedraaid te worden. Het is de bedoeling elke keer de pan schuin te houden en dan het nog vochtige naar de lage kant te laten vloeien en zo alles bijna gaar te krijgen.

  • Willem schreef:

   Bij mijn weten wordt een omelet inderdaad niet gekeerd, maar dubbelgevouwen als de bovenzijde nog net niet gestold is. De binnenzijde moet in ieder geval nog zacht zijn.
   In mijn herinnering was het wel een supersnel gerecht. Je was meer tijd kwijt aan voorbereiding, en dat was maar weing, dan aan het bakken zelf.
   Ik heb het dan over een ‘kale’ omelet. Die heeft een hele echte Franse naam, maar die weet ik echt niet meer. Een groenteomelet of boerenomelet vraagt iets meer voorbereiding.

 4. Emmy schreef:

  In plaats van een omelet in de pan te bakken, kan je ook het mengsel in de oven bakken. Duurt wel iets langer, maar daar hoef je natuurlijk niet bij te blijven staan!

 5. Dolf schreef:

  Draai de pan 180°om zijn hoogteas en klaar.

 6. Rob Alberts schreef:

  De grote blauwe super heeft de land- en tuinbouw veranderd. Veel produkten moesten in kleiner formaat geteeld worden. De voorsnij industrie speelt hier nog beter op in.

  Toch blijft het lastig.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s