Restverwerken

Mijn recept voor één portie goulashsoep:

Maak een flinke pan goulash en hou een heel klein restje over, niet genoeg om de volgende dag nog eens gewoon goulash te eten, nee net ongeveer een soeplepel vol. Doe dat restje in een kom, giet er water bij, misschien nog een beetje bouillonpoeder en verwarm je goulashsoep en klaar ben je!

Ow het is natuurlijk wel gemakkelijker als je dan ook precies weet hoe je zo’n goulash moet maken 😉 daarom het volgende ten Knieperhuis beproefde recept:

Men neme voor acht porties en dan blijft er vast nog wel een soeplepel goulash over:

  • 1 kilo rundvlees,
  • 4 uien,
  • 4 tenen knoflook, ik gebruik vaak meer
  • 4 paprika’s, rood, geel en groen, ik had nu 2 groene, 1 rood en 1 geel
  • 1 bakje champignons,
  • 1 blikje tomatenpuree,
  • 2 bouillonblokjes,
  • 2 eetlepels olie
  • 30 gram braadboter
  • goulashkruiden naar smaak of paprikapoeder en chilipoeder

Snij het vlees in dobbelstenen en snipper de uien en knoflook. Verhit braadboter en olie in een grote pan en bak het vlees mooi bruin, voeg de uisnippers en knoflook toe en laat ze glazig worden. Strooi naar smaak goulashkruiden erover en verkruimel de bouillonblokjes erboven giet er ongeveer een halve liter kokend water bij. Het geheel aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen. Intussen heb je mooi tijd om paprika en champignons schoon te maken en te snijden.
Eerst kieper je de paprika bij het vlees en laat je ze een half uurtje meesudderen.

paprika2
Daarna de champignons en de tomatenpuree erbij en nog ongeveer een half uurtje laten pruttelen.

En dan vind Knieperman ’t zo lekker dat ie met moeite een deel laat staan voor de volgende dag dus ik schep vooraf al een soepkommetje ‘vol’ 🙂

 

Advertenties

One thought on “Restverwerken

  1. Nans schreef:

    LOL! Da’s restverwerking met voorbedachte (voor) rade! 😉
    Het klinkt allebei lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s