Boerenkool

Omdat weerprofeten een stormachtige winterweekend aankondigen maar eens een lekker winters recept.
‘k Heb het ooit van zo’n Appiekaartje gemaakt en ‘k vin het prima gerecht en heel geschikt in een weekend. Eigenlijk is ’t een typisch winters maaltje vanwege de boerenkool maar ook zomers zou je het op een wat kouwere dag kunnen maken, deze boerenkool ovenschotel want de tomaat maakt het geheel ook weer heerlijk fris

700 gram boerenkool, diepvries deelblokjes
zout en versgemalen peper
300 gram verse roomkaas
500 gram aardappelpuree, zelfgemaakt van 500 gram gekookte aardappelen tot puree gestampt met een klont boter, een scheut warme melk en flink nootmuskaat
2 vleestomaten, in plakken
100 gram geraspte kaas, belegen

 De oven voorverwarmen op 200C. Boerenkool verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking en op smaak brengen met zout en peper. De roomkaas toevoegen en laten smelten. Vet een ovenschaal in en laag om laag vullen met boerenkool en tomaat, de schotel afdekken met aardappelpuree en bestrooien met de geraspte kaas. Het gerecht in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten een mooi korstje laten krijgen. 

00772
Eet smakelijk

Advertenties

3 thoughts on “Boerenkool

  1. Zalig lijkt me dat 😊 Dank voor het recept!

  2. Nans schreef:

    Lekker recept! Denk je dat je de roomkaas ook voor gewone kaas kunt vervangen? Zoon kan namelijk geen roomkaas en dergelijke hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s