Ovenreiniger

Na een aantal keren gebruikt te zijn is het af en toe de hoogste tijd om de oven ’s schoon te maken en dat was vanochtend. Ooit deed ‘k dat met zo’n middel uit een fles waarop zo’n gespierde kerel stond maar jeej, dat was eens maar nooit meer. Destijds stonk de oven na 5 keer gebruiken nog steeds naar dat agressieve spul. En dat eet niet lekker, kan ‘k je vertellen.

Tegenwoordig heb ‘k een wel errug goedkope oplossing die ook nog ’s niet zo vreselijk ruikt om de oven schoon te krijgen.

004

Vul een lege spuitflacon voor 3/4 met water, gewoon zo uit de kraan, daarna giet je er 1/4 azijn bij en een theelepel afwasmiddel. Even schudden en je eigen ‘glassex’ (zo kan je het ook gebruiken) is klaar.

Voor de oven gebruik ‘k het spul op de navolgende manier: Ik spuit de hele binnenkant in met de oplossing, daarna (eigenlijk zodra je de oven hebt ingespoten) schuur ‘k met een sponsje de oplossing door en daarna neem ik met een klamvochtige doek de oven, de bakplaten en rekken af. En dan zijn alle vetspetters en andere gebruiksporen verdwenen.

’t Klinkt alsof m’n zelfgemaakt oplossing agressiever is dan het spul van die spierbundel. Dat bestaat bijna niet en ’t is ook vast goedkoper…

Advertenties

4 thoughts on “Ovenreiniger

 1. Rob Alberts schreef:

  De simpelste schoonmaakmiddelen zijn vaak het beste.

  Schone groet,

 2. izerina schreef:

  Bedankt voor de tip

 3. mefrouw schreef:

  Ik ga het eens proberen, bedankt voor de tip!

 4. Mathilde schreef:

  Wow, wat een slimme tip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s