Scheurkalender

Vreemd, dan is zo’n heel nieuw jaar koud, ja dat is ’t zeker, 3 dagen oud en alles lijkt alweer als vanouds. Alsof er niet een jaar is afgesloten en een nieuw is geopend. Natuurlijk is het klinkklare onzin en puur voor de statistiek dat we op 1 januari aan een nieuw jaar beginnen. Oh ja, en ’t is ook ’n goede reden om een feestje te vieren of vakantie te houden, daar zal ‘k ook niet over klagen.

Vanzelfsprekend zijn er massa’s mensen die zo’n nieuw jaar meer op waarde schatten en die ook allerlei voornemens verzinnen om het nieuwe ‘begin’ nog specialer te maken. Ik niet, ‘k  heb al vaker aangegeven niet van de voornemens te zijn, mijn plannen worden, als ’t maar even kan, liefst direct omgezet in daden. Sommige plannen vergen helaas enige voorbereiding, andere kunnen pardoes ingezet worden.

Toch, en dat besef ‘k goed, heeft ’t ook wel iets, voornemens verzinnen en dan proberen die voornemens in het dagelijkse leven in te passen, want eigenlijk, is ’t zo zonder zulke voornemens alsof er niets veranderd is, dan is zo’n nieuw jaar 4 dagen oud en alles lijkt als vanouds.

Alles…. behalve de scheurkalender,

scheurkalender

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s