Geldverspilling

Manlief is door het UWV doorverwezen naar een re-integratiebureau om te kijken of hij zijn resterende 30% verdiencapaciteit ten volle kan benutten.

Je vraagt je af waarom men bij UWV niet zelf aan de bak gaat om hun cliënten aan ‘betaald’ werk te helpen want tijdens de ziektewetperiode is Knieperman meerdere malen getest en dat moest bij het re-integratiebureau opnieuw.

analogie-test

Ik gaf al aan dat de man meerdere tests heeft gedaan maar deze laatste test spande echt de kroon, alsof je mensen met een IQ van min 120 moet testen. Iemand bekent met de FIT-test? Deze test zou voor iedereen geschikt zijn vanwege het eenvoudig taalgebruik ( je maakt in een auto -simulatie- een rit door het testveld, ahum toettoet, kan je een uur lang je arm omhoog houden? toettoet)  en het directe inzicht in de beroepenlijst. Jawel, voor de manlief kwam er uit dat hij gemakkelijk controleur schoeisel, controleur voedsel of controleur zuivel zou kunnen worden. Euh … natuurlijk maar voor je zo’n controleur bent, moet je wel eerst even je HBO-opleiding Controleur afmaken.

Na deze thuistest volgde er natuurlijk een gesprek met een jobcoach bij het re-integratiebureau, zij zag ook wel in dat deze beroepen nauwelijks voorhanden zijn ofwel dat een opleiding nodig was en nu mag – let op: mag – de man bij het wijkcentrum langs om te kijken of hij daar vrijwilligerswerk kan doen. Daarmee benut hij zijn verdiencapaciteit niet helemaal maar zo kan het re-integratiebureau in ieder geval een factuurtje voor ‘advies en begeleiding’ naar het UWV sturen.

’n Geldverspillende business, dat jobcoaching en als er nu nog eens iets zinnigs uit zou komen.

 

 

 

 

Advertenties

6 thoughts on “Geldverspilling

 1. loesje schreef:

  Jaren geleden kregen veel mensen bij herkeuring te horen dat ze maar melkmonsternemer on bonsaiboomkweker moesten worden. De rechter heeft dat toen een halt toegeroepen omdat daar zeer weinig werk in te vinden was en je niet veel mensen dan dat advies kunt geven.
  Zo te lezen is er nog maar bar weinig veranderd bij het UWV.

 2. Ik moest assistente worden bij een homeopaat…300 kilometer van mijn gezin… Erg vrolijk word je er niet van. Gezonder ook niet… Succes!

 3. Ik werk in de GGZ en heb daar mensen zo onder druk gezet zien worden dat ze er zieker van werden in plaats van beter. En waarvoor? Zodat er maar het idee van voortgang was.

  De man werd ondertussen ooit ten stelligste ontraden om een eigen bedrijf te beginnen (het was dat ze het niet konden verbieden….). Hij werd totaal de grond ingepraat. Gelukkig is de man daar niet heel gevoelig voor, want kijk wie nu al een hele poos zijn eigen broek ophoudt met…. Juist ja! Zijn eigen bedrijf.

  Jullie sterkte met het gedoe.

 4. izerina schreef:

  Dat is duur “pesten”. Want voor je man is het ook frustrerend,die onzin te ondergaan.

 5. Zoiets heb ik ook wel eens gezien ja, was een vriendin ‘nog prima geschikt als graafmachinebestuurder’. Haar achtergrond was geloof ik zorg, maar die werkt al heel lang niet meer vanwege psychische problemen. Passend werk zoeken is niet erg, maar ik vraag me wel af waarom zij dan bv (net als bij jullie controleur) in aanmerking komt voor die functie, terwijl ze er 0 ervaring, 0 opleiding, 0 affiniteit mee heeft en waarschijnlijk ook 0 kans om daarin aan het werk te kunnen. Op grond van dat ze kan zitten ofzo?

 6. Willem schreef:

  Het lijkt er hoe-langer-hoe-meer op dat UWV werkt volgens de slogan: “Of het werkt is van de tweede orde, als het op papier maar klopt”. Een houding waarnaar veel non-profitorganisaties steeds meer lijken te handelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s