Waterig verbruik

Van de week kreeg ‘k het verzoek om zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 1-1, de watermeterstand door te geven. Natuurlijk geef ‘k de meterstand door, heee ‘k ben eigenlijk heel benieuwd of ‘k ook in het afgelopen jaar weer minder ben gaan verbruiken.

Sstttt, dat weet ‘k allang maar dat weten ze bij het waterbedrijf dan weer niet. Zelf noteer ‘k iedere zondagavond alle standen, ‘k heb het gemak van een meterkast die ook echt doet wat de naam zegt, alle meters zijn netjes weggewerkt in één kast en zodoende is ’t een kwestie van deurtje openen, popje gezien en deurtje weer dicht.

Vorig jaar gaf ‘k op, even nazien, 29 december de waterstand door en om het  meetgebeuren nu zuiver te houden, ga ‘k dat dit jaar ook weer doen.

watertorenOp 29 december geef ‘k door dat er 895 op de teller staat en dat zou dan betekenen dat we totaal over het bijna afgelopen jaar 90000 liter water hebben verbruikt. Omgerekend zitten we daarmee net aan zo’n 10 kuub beneden het gemiddelde verbruik per persoon.
Voor degene die mijn verbruik na wil rekenen, ik heb Knieperzoon nog voor een kwart meegerekend omdat ie pas per 1 mei officieel verhuisd was.

Dat gaan we volgend jaar proberen te verbeteren. En daarmee is dat een officieel goed voornemen waar ‘k anders nooit aan wil 🙂

Advertenties

2 thoughts on “Waterig verbruik

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Wauw, goed gedaan zeg! Als de kinderen bij ons het huis uit zijn wil ik ook veel minder water gebruiken.

  2. ecosjop schreef:

    Dat zal vast een boel schelen als de kinderen uit huis gaan! Voorlopig is het nog lang niet zover, dus letten we maar op hoe lang we de kraan opendraaien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s