Iets met peulvruchten

Om de kou uit de lucht te werken maar meer nog vanwege het jaar van de peulvrucht, bedacht ik, bonensoep te maken. En dat was me toch lekkerrrrr…

zwartoogboontjes
Daarom hier het recept voor een vegan bonensoep:
Je hebt nodig:
50 gram sojabrokjes (de fijne soort), 10 minuutjes geweekt in heet water
1 flinke ui, gesnipperd
1 stevige preistok, fijngesneden
2 tenen knoflook, gesnipperd
een kwart knolselderij, in blokjes
250 gram gare bonen (‘k had knipoog zwartoogboontjes)
1 à 2 eetlepels zelfgemaakte bouillon of vier bouillonblokjes
een flinke scheut olie
75 gram rijst
Verhit een stevige pan op hoog vuur en giet de olie erbij (‘k gebruikte raapzaadolie), fruit de ui, knoflook en prei tot alles glazig maar vooral niet zwart ziet, giet er dan een liter heet water bij en voeg de bouillon(blokjes) toe. Als de soep kookt voeg je de blokjes knolselderij, de rijst en de sojabrokjes toe. Breng alles nog eens aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
Omdat ‘k in augustus of september een knolselderij met loof kon kopen en de blaadjes en stengeltjes apart had ingevroren kon ‘k de bonensoep garneren met wat selderijgroen.
Advertenties

One thought on “Iets met peulvruchten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s