Herfst

Een dingetje van de herfst is het vallen van de bladeren, nou ja dat gebeurd toch wel maar na dat vallen dan moet er iets mee.

Al die gevallen bladeren moeten van het dak van de schuur (schuurtje) geveegd, dakgoten geleegd en zelfs uit de postzegel voor het huis en van het pad ook al is dat paadje netaan 3 meter.

populi1

Met om het huis 4 inmiddels volwassen populieren en nog wat ander bladverliezend geboomte veegden we vandaag een hele kliko vol aan gevallen blad bij elkaar. Ondanks dat al die bomen op gemeentegebied staan, maken de gemeentelijke bladblazers niet mijn postzegel bladvrij.
En vooral populierenblad ben ‘k liever kwijt dan rijk!

 

 

 

 

Advertenties

4 thoughts on “Herfst

 1. Willem schreef:

  Een speciale reden om al dat blad in de kliko te doen in plaats van te composteren. Juist van blad kun je heel gemakkelijk compost maken, zonder al te veel poespas. Gewoon het (natte) blad verzamelen in een grote plastic zak, een handje vol kalk erdoor mengen, de zak dichtknopen, een paar luchtgaatjes prikken en uit het zicht wegzetten. In het voorjaar is vrijwel alles gecomposteerd en kun je het uitstrooien over de borders. Een ideale bodemverbeteraar die vaak ook nauwelijks onkruid bevat.
  Bij eikenblad en andere looizuur bevattende bladeren (beuk, plataan) duurt het proces langer, maar populierenblad redt het wel in een winterseizoen.

  • kniepertie schreef:

   Wij merken dat vooral populierenblad een ondoordringbare laag vormt, bijna leerachtig

   • Willem schreef:

    Als het populierenblad niet goed verteert dan kun je het inderdaad beter laten. Bij mij komt een ruime meerderheid van het blad van de lindenboom en hazelaar. Populier en beuk vormen nog geen 20%, maar in het voorjaar zie ik nooit onverteerd populierenblad.
    Zo zie je maar weer, nooit te oud om iets te leren.

 2. plattelandsmeisje schreef:

  Hier beginnen de bomen ook kalig te worden. Best jammer van de kleurenpracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s