Herfstig snoepen met hazelnoten

Ik ben gek op taart, gelukkig ben ‘k daarin niet de enige, de hele familje helpt graag en goed mee als het erom gaat een taart soldaat te maken.

’t Kan ook zijn dat het zo lekker rook en daarom onweerstaanbaar was. Want ’t is weer niet gelukt om de taart op een schaal te presenteren zonder dat er al in ‘gehakt’ was.

taart1
’t Is in ieder geval een taart geworden die, voor mensen die op moeten passen met gluten, ook prima te verteren is.
Je hebt nodig:

35 gram cacaopoeder
80 ml heet water
150 gram pure chocolade, gesmolten
150 gram gesmolten boter
100 ml agavesiroop
125 gram hazelnootmeel, te koop bij natuurvoedingswinkels ( zelf hazelnoten malen kan ook maar ik kocht ’t bij  Liedel in Bunde)
4 eieren, volgens het recept gesplitst, maar daar ben ik zelfs met een eischeider niet handig in dus dat laat ik gewoon
1 eetlepel cacaopoeder (extra)
Verwarm de oven voor op 180C en vet een taartvorm in, bekleed de vorm met bakpapier, of gebruik de siliconenvorm zonder al die extra handelingen.
Roer cacaopoeder door het hete water tot je een glad papje hebt en roer daarna chocolade, boter, siroop en hazelnootmeel erdoor.
Daarna pak ik de mixer erbij en mix één voor één de eieren erdoor. Schenk het beslag in de vorm en bak de taart ongeveer 1 uur in de oven of tot de taart stevig is. (bij mij was 45 minuten ruim genoeg) dan is nog een beetje fudgy.
Laat de taart 15 minuten staan en haal hem uit de vorm. Strooi er voor het serveren nog wat cacaopoeder over. (of toefjes slagroom en hagelslag, ach bedenk de garnering ook lekker zelluf)

Volgens de schuldigen wassie errug lekker!

Advertenties

One thought on “Herfstig snoepen met hazelnoten

  1. Willem schreef:

    Voor de smaak zal het waarschijnlijk weinig uitmaken of je de eieren wel of niet splitst, maar kan me wel voorstellen dat het geheel wat luchtiger wordt als de eiwitten opgeklopt worden en kort voor het in de vorm gieten, toegevoegd worden aan het beslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s