Niets veranderlijker dan de mensch

Sinds begin juli zijn onze vaste lasten dramatisch verminderd, niet dat deze lasten een drama waren, we konden ze prima ophoesten maar het geheel aflossen van de hypotheek en een halfjaar premie ziektekostenverzekering die in één keer betaald werd zorgde voor een gapend gat ruimte in de begroting.

En nu denken we er zelfs over om toch de vaste lasten weer iets omhoog te schroeven. Tja mensen zijn vreemde, of in ieder geval wispelturige wezens. We ontvingen van de bank namelijk een voorstel om te gaan maandbeleggen. Dat zou als voordeel hebben dat het koersrisico enigszins gespreid wordt omdat je iedere maand één (of een deel) aandeel koopt.

automatisch-beleggen

We hebben bedacht dat we om te beginnen maar eens gaan maandbeleggen met zo’n 50 euro per maand, dat zal de kop niet kosten, het wordt er alleen stukken moeilijker van om te berekenen hoeveel rendement (of verlies, dat kan natuurlijk ook) die aandelen gaan brengen.

Niets veranderlijker dan de mensch 😉

 

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Niets veranderlijker dan de mensch

  1. spaarolifantje schreef:

    De XIRR-functie in een spreadsheet programma laat je prima berekenen, hoeveel een gespreide belegging gemiddeld per jaar gegroeid is.

  2. Willem schreef:

    Hoe luidt het spreekwoord ook al weer? “Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen” Misschien niet terecht, maar mijn vertrouwen in banken is niet echt groot.
    Begreep dat je uit een erfenis een alleszins mooi geldbedrag hebt ontvangen. Dat zal de bank ook niet zijn ontgaan en ze willen er ook een graantje van meepikken. Helaas hebben de banken zich de afgelopen jaren als aasgieren gedragen en vooral hun eigen belang in het oog gehouden. Bij mij gaan daarom alle alarmbellen rinkelen als een bank in een dergelijke situatie zegt ‘iets voor je te kunnen betekenen’ De recente geschiedenis heeft geleerd dat de banken weinig van de iets minder recente geschiedenis hebben geleerd.
    Maar goed, ik kan (en wil) ook niet voor je beslissen. ‘k Ben nog wel zoveel liberaal dat zoiets helemaal je eigen verantwoordelijkheid is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s