De juiste zithoogte ;)

Toen ’t Knieperhuis gebouwd werd kregen we een lijstje met mogelijkheden voor extra werk, waaronder een doucheruimte met bad. Destijds wilden we dat niet want duur meerwerk en vreselijk onhandig om in het bad te moeten douchen, dat was de enige optie, ook het tweede toilet werd om de dure reden niet geplaatst. Het idee zulke bedragen, ik geloof achteraf een totaal van 2500 guldens, extra in de hypotheek op te moeten nemen en daar 30 jaar lang rente over te moeten betalen, stond ons niet zo aan.

Na een paar jaar sparen, besloten we toch een bad en tweede toilet te willen en het geld lag er. Na flink puzzelen, niet alleen met de centjes maar ook met de ruimte kon het allemaal precies. Een toilet, wastafel, bad en aparte douche(cabine) werden in de ruimte van 2.20 meter bij 2.5 ingebouwd. Het was woekeren met de beschikbare ruimte maar ik ben er nog dagelijks blij mee.

20160521_191803

’t Is niet dat ‘k zo vaak in het bad lig maar zo’n bad is wel een verdraaid handig meubel om daarop zittend de teennagels te lakken of de voeten van eelt te ontdoen. Sokken aantrekken kan natuurlijk ook. Jawel dat kan ook zittend op het toilet, klep dicht uiteraard maar ik vind de badrand net iets fijner zitten. Die ‘s iets hoger en hoewel ‘k  aan de kleine kant ben, zit ‘k hoepeltje rond als ‘k dergelijke dingen, zo laag bij de grond zittend moet doen. 🙂

Laten we ’t er maar op houden dat ik van m’n leven niet gedacht zou hebben zo veel gebruik te gaan maken van het bad 😉

 

 

 

Advertenties

One thought on “De juiste zithoogte ;)

  1. Willem schreef:

    Misschien de manlijke benadering, maar waarom zet je niet gewoon een in hoogte verstelbare stoel in de badkamer. Neemt een stuk minder ruimte in.
    Uit ervaring weet ik ook dat het bad het minst gebruikte onderdeel is van de badkamer. Toen mijn vrouw en ik een jaar of 15 geleden besloten om de badkamer aan te pakken hadden we beiden net een periode achter de rug dat ons werk ver van huis was, voor mij in Noord-Nederland en voor haar in Zuid-Limburg, en veel moesten overnachten in een hotel. We hadden allebei de ervaring opgedaan dat we van het vrijwel altijd aanwezige bad, geen gebruik maakten. Voor ons was dat voldoende om het door velen zo geprezen bad, niet te installeren. Wel hebben we een ruime douchecel gemaakt. Daaraan beleven we meer genoegen dan we ooit van een bad gehad zouden hebben. En er bleef meer dan voldoende ruimte over voor een in hoogte verstelbare, badkamer bestendige stoel, want daar hadden we beiden wel behoefte aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s