Minimaal spullen, maximaal ruimte

Dè manier om je huishouden te minimaliseren is de kinderen de deur uitdoen 😉

Niet alleen blijf je dan met z’n tweeën over en gaf je de jeugd al heel veel spullen mee, ze komen ook nog heel geregeld langs met de vraag of jij nog van ‘dit of dat’ hebt en of zij dat mee kunnen krijgen.

Zo geraakte ik van de week van een vuurkorf, een koelbox en een klapstoeltje af omdat Knieperzoon graag met vrienden wilde bbq-en ( dat apparaat had ie ook al meegekregen, bbq-en voor twee is niet onze hobby ).

Toch lukt ’t me nog wekelijks om spullen te vinden die ten Knieperhuize wel al te overbodig zijn en dat zal ook gerust nog wel een paar maanden doorgaan.

minimalistisch-strak-appartement-interieurarchitect-elia-nedkov-500x335

En dan is ’t nog niet zoals op dit plaatje

 

 

 

Advertenties

6 thoughts on “Minimaal spullen, maximaal ruimte

 1. tineke schreef:

  Dat plaatje ziet er ook niet erg huiselijk uit 😀

 2. martine schreef:

  De inrichting op die foto vind ik persoonlijk veel te koel, te onpersoonlijk.

  Het klopt dat er veel gerief het huis mee uitgaat eens de kinderen het huis verlaten maar wij hebben ondervonden dat er hier nog een heleboel gerief van onze jongste is blijven staan omwille van plaatsgebrek in zijn woning. Hij vindt het té jammer om bepaalde zaken ‘weg’ te doen dus blijft het hier staan tot hij ooit een grotere woonst heeft. Ik zie dat in de nabije toekomst nog niet direct gebeuren….

  Onze oudste, daarentegen, heeft zo goed als al haar gerief en ‘haar’ slaapkamer meegenomen. Ze is enorm voor recykleren, hergebruik,…. en schuimt weggeefsites, freecycle op internet af naar gratis artikelen die ze n of in de toekomst kan gebruiken.
  Ze heeft vier kindjes en haalt, elke keer er in de omgeving een gratis pakket kledij wordt aangeboden, dat af. Ze maakt zelf haar keuze wat ze van die gekregen kledij zal gebruiken en de rest geeft ze zelf weg via freecycle of brengt het gerief naar het containerpark. Ze wonen in een ruim huis maar met vier kinderen is er geen plaats meer om alle te grote kledij, speelgoed voor latere leeftijd,…. te bewaren.

  Tja, wat doet ze dan ? Gerief in een doos en ze deponeert die op onze zolder….Er staan hier een massa dozen met kledij : kleren waar de gastjes nog ‘in’ moeten groeien en kleren die voor de oudere kindjes te klein zijn maar die nog moeten gebruikt worden voor de jongere kindjes…..

 3. Ernie schreef:

  ik schrok van je plaatje 😉
  Helaas ik heb een familielid waar de woonkamer er wel zo uitziet, daar loopt een blind paard niets stuk. Nee dan heb ik liever mijn woonkamer met alle prullaria. Ik ben al drastisch aan het opruimen maar ja dan sta ik er mee in de handen….. en weet je weg is pech……..

 4. izerina schreef:

  Wordt er niet gevraagd ,of ze iets mogen opslaan bij jullie?

 5. Villasappho schreef:

  Beetje leeg en sfeerloos dat plaatje. Maar ach als je het niet gebruikt dan is het toch fijn iemand anders blij te maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s