Nazomer…. ?

De laatste zonnebloemen, fikse regenbuien, pompoenen, stormachtig jagende wolkenluchten, je neus per ongeluk in de eerste spinnenwebben steken, chrysanten in pot te koop. Vlierbessenjam en stoofpotjes, een einde aan de vakantie, langzamerhand is de  herfst in aantocht en dat betekent ’t einde van de zomer.(Een zomer die toch al niet uitblonk in zomers weer, lange buitenavonden en heerlijke temperaturen)

En laat ‘k daar nou van in een herfstdip schieten. Vroeg donkere avonden waarin je wel errug lang moet schemeren, veel te vroege pepernoten, de eerste berichten over een  naderende kerstman, kouwe voeten en dikke truien, nee hoewel 36 graden zomerwarmte niet aan mij besteed is heb ‘k dat toch liever dan vallende bladeren, zompige modderige paden in ’t bos, regenjassen en zwiepende ruitenwissers.
‘k Heb niets met herfst, ‘k vin het een deprimerend jaargetij. Automobilisten die opzettelijk door enorme waterplassen rijden zodat fietsers en voetgangers ’t niet droog houwen, paarse herfstasters in rouwkleur, waterkou en loopneuzen, de zomer loopt op z’n end en ik ben er nog niet aan toe.

schoolplaat
Dan maar genieten van een nazomer die de herfst tot in ’t oneindige uitstelt.

Advertenties

3 thoughts on “Nazomer…. ?

  1. VeggieMo schreef:

    Die hitte is ook niet aan mij besteed. Vooral de hitte ’s nachts niet. De herfst vind ik wel leuk. Tenminste de herfstkleuren. Zodra de bladeren van de bomen zijn gevallen mag het van mij lente worden. Ik vind de zomerperiode dit jaar zo kort. Het was al begin juni voordat alle bomen in blad stonden. Echt heel laat.

  2. Diana schreef:

    ja een lange nazomer!!!heerlijk….!!!!

  3. betjesonnetje schreef:

    Maar nu toch nog even nazomeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s