Jammer…

We hadden ons voorgenomen om de tentoonstelling Maya’s heersers van het regenwoud in het Drentsch museum te bezoeken en vandaag was er de uitgelezen dag voor, dachten we.

Niet te warm, zo af en toe een buitje, dan kan je best het vertier binnen zoeken, in een museum dus en omdat we al vanaf dat we ervan lazen, deze tentoonstelling wilden gaan bezoeken was deze dag als ‘eerste mmmmh’ zondag van de vakantie precies geschikt, dat zou een leuke middag worden.

Euh, het bleef bij een stief kwartiertje, de tentoonstelling was grotendeels zo ingericht dat je door paden van ongeveer anderhalve meter breed moest lopen om naar twee kanten de in de vitrines uitgestalde maya-voorwerpen te kunnen zien. Oh en de paden waren vanuit twee richtingen toegankelijk dus je kan je de opstoppingen voorstellen, zeker als er ook bij ieder stuk een lezenswaardige uitleg gegeven word.

se20160408-uitsnede119

Kijk, ik haak af als ‘k graag iets wil zien en ik kan er maar nauwelijks een glimp van opvangen. In zo’n smal gangetje met te veel meerdere mensen tegelijk terwijl je voor en achter je moet kijken om iets te kunnen zien, da’s niet mijn idee van een interessante tentoonstelling, daar word ‘k, die gerust in een éénpersoonlift stapt, claustrofobisch van.

En dan was het nog niet eens erg druk!

Er was ruimte genoeg geweest om de hele tentoonstelling ruimer op te zetten, wat mij betreft hadden dan de meeste stukken beter uitgekomen, maar goed ik ben geen kenner van de Maya-cultuur en al helemaal geen inrichter van tentoonstellingen.

Jammer….

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s