Gemoedsrust ;)

LLMM had het er van de week over ‘hypotheekvrij hoe voelt dat nu?‘ Nou, dat voelt bevrijdend en behoorlijk gerust kan ‘k zeggen.

Dankzij de nalatenschap van mijn ouders konden we onze spaarhypotheek openbreken en afkopen. En ’t was niet alsof er een enorme hypotheek op onze schouders rustte, toen we in 1995 de woning kochten was het één van de laatste premiewoningen die destijds nog op de markt kwamen en dat betekende dat de stichtingskosten van de woning niet hoger mochten zijn dan F 142000,00 dus inclusief bouwdepot was de hypotheek amper anderhalve ton (in guldens) maar je legt je wel vast. Dat wisten we en we hadden het zo uitgekiend dat we hypotheekvrij zouden zijn op manlief z’n 60ste levensjaar. ’n Fijn pensioenpotje zo hadden we destijds bedacht. (Toen bestond er nog zoiets als vervroegde uitdienst treding en het leek ons beiden wel wat om te kunnen stoppen met werken als de hypotheek afgelost zou zijn)

index

Dat we ruim voor man z’n 60ste nu de keuze hebben om minder te gaan werken, is wel heel fijn vooral vanwege de gezondsheidsproblemen waar Knieperman mee moet leren leven. De man is dan wel bezig met omscholing maar het UWV is wel erg optimistisch als zij stellen dat een toekomstige werkgever zomaar enkele tienduizenden euro’s steekt in een opleiding van een 52-jarige. Tot nu toe heeft geen werkgever zich gemeld, hoor…

Om terug te komen op ‘het hyopotheekvrij voelen’, het geeft een stukje zekerheid wat inkomen betreft en dat geeft RUST.

Advertenties

One thought on “Gemoedsrust ;)

  1. Rob Alberts schreef:

    Mooi genieten van deze rust!

    Zonnige groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s