iets met duur

Nog 6 werkdagen en dan heb ‘k vakantie! Waarschijnlijk gaan we niet eens weg, zo’n weekendje Londen was qua prijs bijna even duur, zo niet duurder dan een tweeweekse vakantie in eigen land en dan zit een heuse vakantie er niet meer in. Kanonne, ik denk zelfs dat we goedkoper in Noorwegen op vakantie kunnen. Natuurlijk had ‘k in Londen op zoek kunnen gaan naar een aldi of lidl maar de 7-11 tegenover het hotel verkocht ook wijn, hoewel we daar natuurlijk de hoofdprijs mochten betalen. Jawel ik vind een flesje wijn van £ 11.95 nog altijd behoorlijk overprijsd, ook al kelderde het pond met minstens 10%.

2016-07-01 13.35.35.jpg

Bovendien, laten we mekaar geen mietje noemen, je gaat niet naar Londen om op zoek te gaan naar de goedkoopste winkels, ik ging allereerst voor een concert en vanwege het toch wel muzikale weekend ook een wandeling langs Baker Street, het beroemde zebrapad waar de Beatles liepen, sloegen we dan weer over. Wij gingen voor andere echt Londense bezienswaardigheden, zoals de Tower en het Shakespeare theatre. The changing of the guards lieten we achterwege, maar een bustocht in een heuse dubbeldekker hoort bij een bezoek aan de stad net als het British Museum, waar nogal wat door ontdekkingsreizigers en diverse ..ologen ‘gestolen’ artefacten te bezichtigen zijn en een kijkje op Piccadilly Circus.

Maar wat is de stad veranderd vergeleken met lang geleden toen ‘k er als tiener op schoolreis was, destijds konden we nog bij 10 Downing Street aanbellen en misschien had mevrouw Thatcher in hoogsteigen persoon nog opengedaan ook, nu was de hele straat hermetisch afgesloten middels hekken en daarbij politiebewaking, een dropje aanbieden aan een agent, daar kon oom agent destijds om lachen, nu loop je kans om opgepakt te worden, door diezelfde politie.

Jammer dat er in het kader van ‘beveiliging’ zulke draconische maatregelen genomen worden.

 

 

 

Advertenties

One thought on “iets met duur

  1. Willem schreef:

    Scandinavië is een prachtig vakantiegebied als je van ruige en uitgebreide natuur houdt en klein vliegend gespuis als toegift accepteert, maar het is allesbehalve goedkoop.
    Heb enige jaren geleden, samen met zoonlief, een trektocht door Zweden, Finland en Noorwegen gemaakt. Onvergetelijk mooi, maar je betaalde wel overal de hoofdprijs voor. En dan heb ik het niet over alcoholische dranken, want daar kunnen we beiden uitstekend zonder. Desondanks een pracht-vakantie gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s