Zelf maken: aardbeiensaus

‘k Laat me nogal ’s gemakkelijk verleiden en vorige  week gebeurde ’t op de markt, nu niet door de koopman, om de manlief niet jaloers te maken 😉 maar door de uitgestalde koopwaar.

Er stonden massa’s doosjes aardbeitjes te wachten op snoeperige kopers. ’t Waren geen grote knoeperds maar echt kleine aardbeitjes, formaat framboos. Thuisgekomen en bij ’t in de koelkast zetten rook ‘k een beetje onraad. Die kleine beikes moesten echt snel opgemaakt.
Dan is een kilo wel heel veel!

Gisteravond heb ‘k daarom ook maar ’s een pondje schoongemaakt, de kroontjes verwijderd en de aardbeitjes met 100 ml water aan de kook gebracht. Na 5 minuten volop koken, voegde ‘k twee eetlepels suiker toe en liet dat netaan oplossen in het vocht. ‘k Wilde de aardbeitjes niet stuk koken, ze moesten wel op zichzelf blijven lijken. De aardbeitjes lepelde ‘k in goed schoongemaakte flessen, ‘k goot de siroop erover en zo heb ‘k in een oogwenk overheerlijke aardbeiensaus op yoghurt, ijs of pudding.

00773

Deze saus is niet geschikt om lang te bewaren maar het kan net iets langer blijven staan dan aardbeitjes die bijna overrijp zijn. 😉 ( ’t scheelt een week of twee.

Advertenties

2 thoughts on “Zelf maken: aardbeiensaus

  1. Willem schreef:

    Waren het geen bosaardbeitjes die je gekocht hebt? Die hebben inderdaad het formaat van een framboos en een erg sterk aroma. Persoonlijk vind ik die lekkerder dan die grote knoeperds die tegenwoordig zo in zijn.
    hoe het zij, geniet van de ongetwijfeld smakelijke saus. Zelfs griesmeelpudding wordt er goed eetbaar van. (Maar dat is ook erg persoonlijk)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s